Somea ja aamupalaa Scandicissa

Yhteistyössä Hurja Media

Silloin kun mietin, että mitä tekisin kaikista mieluiten isona, tuli ensimmäisenä mieleen ruoka, some ja kouluttaminen – mieluiten niin, että talvet voisi viettää Karibian auringon alla drinksuista nautiskellen ja niistä somettaen. Oma matkani on vielä vähän vaiheessa, mutta tamperelainen Hurja Media on onnistunut yhdistämään näistä melkein kaikki – he nimittäin järjestävät #someaamupala -nimistä tapahtuu Tampereen Scandic Cityssä kerran kuukaudessa.

Olen osallistunut Hurja Median someaamupalalle neljä tai viisi kertaa ja poistunut aina paikalta todella inspiroituneena. Aamupaloilla on puhuttu työntekijälähettilyydestä, videoista, somen trendeistä, eri kanavista ja näiden kohderyhmistä. Jokaisella kerralla annetaan aihe, johon moderaattorit keskustelua johdattelevat ja sen jälkeen jutellaan aiheesta muiden osallistujien kanssa reilun tunnin verran. Oman roolinsa saa ihan itse valita – paikalle voi tulla kuunteluoppilaaksi ja keskittyä kahvikuppiinsa tai olla suuna päänä äänessä tiesi aiheesta mitään tahi ei (arvatkaa kumpaa mää olen..). Voi olla someammattilainen tai -aloittelija, harrastaja tai täysi noviisi – voi jopa olla sitä mieltä, ettei somesta ole mihinkään, kaikille osallistujille on tilaa ja kaikkien mielipiteillä merkitystä.

Maaliskuun alussa puhuimme työntekijälähettilyydestä ja se on ollut tässä omankin yritystoiminnan käynnistämisessä aika lailla ajatuksissa: millaisen kuvan minä annan paitsi itsestäni, myös edustamastani firmasta? Olenko innostunut? Kerronko töistäni mielelläni, olenko siis oman yrityksesi positiivinen, kävelevä käyntikortti. Zenton Hanna Takala kiteytti koko työntekijälähettilyyden mielestäni erinomaisesti: kyse on loppujen lopuksi vain siitä, viihtyykö henkilö työssään vai ei. Aamupalalla nousi esiin myös ajatus, jonka mukaan työntekijälähettilyys tulisi strategioida samalla tavalla kuin muukin some: suunnitella twiittien sisältö tai julkaisuaikataulu, käydä nämä yhdessä läpi ja harkita tarkkaan, mitä someen tuuttaa. Itse olen melkein täysin päinvastaisella tolalla – parhaimmillaan lähettilyys on silloin, kun sitä vain sivutaan ja se tulee esille kaikessa henkilön toiminnassa. Tärkeämpää olisikin siis suunnitella sitä, miten työntekijöistä tulee tyytyväisiä, ei sitä, mitä he työnantajastaan puhuvat.

Visuaaliset muistiinpanot täällä.

Seuraava someaamupala onkin ensi viikolla ja silloin aiheena on osallistaminen somessa. Kaksi lempilasta yhdistettynä, en tiedä mikä voisi olla parempaa! Toivoisin näkeväni paikalla myös mahdollisimman paljon esimerkiksi eduskuntavaaliehdokkaita, ei tekisi heillekään pahaa oppia vähän jotain vuorovaikutteisuudesta ja saada vinkkejä somen käyttöön. On nimittäin yllättävän hankala löytää ehdokasta, jonka somepreesens olisi meikäläistä alkuunkaan tyydyttävä..

Nähdään ensi keskiviikkona!
Ilmoittautuminen someaamupalalle ja lisää infoa tapahtumasta täällä: http://hurjamedia.fi/someaamupala/

EDIT 15.20: Someaamupala on siis ensi viikon keskiviikkona eli 15.4. Sorry tämä kalenterisähläys!

2 comments

  1. minna

    Keskityn vaiheeksi olennaiseen, mutta onko oikeasti mahdollista olla sana työntekijälähettilyys? Eikö työntekijälähettiys olisi jotenkin vähän vähemmän kamala taivutus, vai enkö vain tajua markkinointijargonia? 😀

    1. Emmi Nuorgam

      Kyllä se on lähettilyys! En tiedä kyllä yhtään miksi, kamala sana ylipäänsä. Voi kun vois puhua vain siitä, että joku tykkää työstään. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *