Vapaapäivä

Vapaa. Vapaa vastuusta, vanhemmuudesta, töistä, odotuksista ja ennakko-odotuksista. Ensimmäinen päivä vuosiin, kun sain nukkua lähes 16 tunnin yöunet vailla mitään omatunnontuskia. Yleensä, jos saa lapsivapaata aikaa, alkaa ensimmäisen puolen tunnin jälkeen laskea minuutteja – jos nyt vain makaan sohvalla, niin koska sitten istun parvekkeella? Jos menen parvekkeelle, niin milloin ehdin nähdä ystäviä? Jos näen ystäviä, niin onko se pois nukkuma-ajasta? Ja niin edelleen. Vapaa muuttuukin hillittömäksi suorittamiseksi, jolloin haluaa saada tehtyä mahdollisimman paljon asioita mahdollisimman lyhyessä ajassa. Nyt mulla on kuitenkin viisi päivää vapaata ja aikaa tehdä mitä vain. Nukkua jos nukuttaa. Juhlia jos juhlituttaa. Täyttää tiskikonetta ilman, että joku heittelee likaiset lusikat pitkin keittiötä tai meikata, ilman että joku uittaa poskipunasivellintä vessanpöntössä.

Eilisen vapaan käytin sohvalla nukkuen pois Anssi Kelan keikan ja Klubin terassiavajaisten aiheuttamaa huteraa oloa, tämän päivän kävelin Pispalassa, shoppailin kesäkukkia ja söin pannareita siirapilla ja ylikypsällä härällä. On jännä fiilis, kun ei tarvitse vilkuilla kelloa ja miettiä ruoka-aikoja tai nukkumaanmenoaikoja. Voi vaan kävellä, pysähtyä tutkimaan palstaviljelijöiden multapaakkuja ja elää vailla aikatauluja.

Aika hassua.

2 comments

  1. Kolmen tähden Maija (Ei varmistettu)

    Ooh, viiden päivän vapaa kuulostaa mahtavalta! En tiedä olisko musta ihan vielä vastaavaan, mutta eiköhän sekin aika vielä tule. Tuo oman ajan suorittaminen kuulostaa myös tutulta, tosin itse kipuilen vielä myös sen kanssa, saanko nauttia omasta ajasta ilman lasta. Toisaalta sitä omaa aikaa kaipaa hirveästi, mutta sitten kun sitä on, sitä miettii onko huono äiti, kun kokee tarpeelliseksi olla lapsestaan erossa. Vaikka toki tiedän, ettei siinä ole mitään väärää, niin jostain ihmeestä se syyllisyyden tunne hiipii mieleen.

    1. Emmi Nuorgam

      Pöh, ei ole mitään väärää eikä huonoa. Et sinä varmasti ole huono työntekijäkään, vaikka et jatkuvasti ole töissä. Tai vaimo, vaikka et jatkuvasti ole miehesi kanssa? Aika oman itsen kanssa, jos siis niin tahtoo, on vain rahan laittamista pankkiin: jaksaa paremmin olla ihan oma itsensä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *