Turkkilainen ylilyönti

Olen sanonut jo sata kertaa ja tulen varmasti sanomaan vielä toiset sata kertaa, että bloggaamisen ihan ehdottomasti paras puoli on kaikki ne elämykset, joita sen varjolla pääsee kokemaan ja ihmiset, joita tapaa. Eikä eilinen poikennut linjasta millään tavalla.

malabadi1

Sain nimittäin suuren kunnian kutsua Tammelan Malabadiin blogikollegoja illallistamaan mun ja ravintolan omistajan Faysalin kanssa, ja ilta meni kaikessa mahtavuudessaan tämän kesän parhaimmistoon. Jos avajaisista ei tarvinnut poistua tyhjin vatsoin, ei tarvinnut eilenkään. Tai itseasiassa tänään – illallinen oli pisin ja intensiivisin, jolla olen koskaan ollut. Toki päänsärkykin on sen mukainen..

P1020741 P1020749 P1020783 P1020787 P1020899P1020791P1020810 P1020816 P1020793 P1020771P1020865 P1020867 P1020829 P1020875 P1020880 P1020740P1020888P1020946 malabadi2

Rakastan Malabadin ruokaa ja tunnelmaa. Paljon yrttejä, vahvoja, voimakkaita makuja, laadukkaita raaka-aineita ja tarinoita ruokien taustalla. Fetalla täytetty avopiiras sulatti sydämeni jo avajaisissa ja oli ihana todeta sen olevan edelleen yksi parhaista ruuista, joita olen koskaan syönyt. Grillatut, vähän hiillostuneet lihat ja niiden kanssa tarjoiltu raikas kurkkusalaatti on niin hyvää, että tekee mieli itkeä. Joku totesi eilen kaiken olleen niin hyvää, että lähtee järki, ja olen kyllä ihan täsmälleen samaa mieltä. Jopa viininlehtikääryleet, joista en ole koskaan aiemmin tykännyt, olivat niin herkullisia, että jouduin vähän tappelemaan niistä pöytäseurueeni kanssa.

P1020943

Olen edelleen täydellisen ähkyssä – illallinen todella jatkui melkein aamuun saakka, eikä Turkissa koskaan juoda ilman ruokaa – mutta vähän voisin kyllä maistella Haydaria ja Ezmeä sen täydellisen turkkilaisen leivän kanssa. Ja mintulla maustettua fetaa, joka olennaisesti kuuluu oluen juomiseen, ja ehkä kenties myös niitä viininlehtikääryleitä, tai avopiiraan..

Ihmiset, jos ette ole vielä käyneet Tammelan Malabadissa, niin menkää. Menkää illalliselle ja antautukaa Faysalin hellään huomaan. Lupaan, ettette kadu.

Blogikollegojen mietteitä illasta ovat ehtineet kirjoittaa ainakin jo Janica, Mansen muijat ja Kolmen tähden Maija.

11 comments

 1. Kolmen tähden Maija

  Eka, mutta ei toivottavasti vika kerta näissä merkeissä. Kiitos vielä, oli superia!

  1. Emmi Nuorgam

   Kiitos itselles, ihana kun pääsit! Eikä ole vika kerta, lupaan. 🙂

 2. Katja

  Toi eka lause on niin totta ja blogin kautta voi saada ystäviäkin! Upeaa että Tampereellakin järjestetään jotain, itse olen aina joutunut reissaamaan tilaisuuksien perässä. Olet niin hehkuttanut noita piiraita että pakko saada, ovathan ne listalla….?

  1. Emmi Nuorgam

   Joo kyllä on! Feta ei jostain syystä ole, mutta kannattaa kysäistä, yleensä sitä on kyllä saatavilla, vaikkei listalla luekaan. Etkös sinäkin jo käynyt Malabadissa syömässä, mitä tykkäsit?

 3. RetroPrinsessa

  Seuraavalla kerralla sitten tuonne. Njaam!

 4. Ari Korhonen (@arinium)

  Aivan mahtava ilta ollut teillä. Olen ollut jo vuosikausia Hervannan Malabadin fani, voin suositella sitä myös lämpimästi!

  1. Emmi Nuorgam

   Hienoa, oletko jo ehtinyt käydä Tammelan Malabadissa maistelemassa? 🙂

 5. suolaajahunajaa

  Kiitos tästä vinkistä, katsoin jo Insta-kuvista, että kaikki näytti valtavan herkulliselta. Hyvää turkkilaista ei Suomesta liikaa saa, en tiedä, olenko koskaan saanut noin hyvännäköistä. Kyllä te Tampeereella osaatte.

  1. Nimetön

   Erityisesti illallismenu on todella herkullinen ja jos he saavat työluvat pian kuntoon ja turkkilaisen keittiömestarin ravintolaan, niin vain taivas on rajana! 🙂

 6. rosanna

  Kiitos vielä Emmi kutsusta mukaan, ilta oli aivan mieletön! Ruoka oli niin hyvää että näin oikeesti untakin siitä bbq-lautasesta ja fetapiirakkaa on aivan pakko saada vielä joskus uudelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *