Tässä on Hilda

hilda

Tässä on 2-vuotias Hilda.

Hilda rakastaa musiikkia, soittamista, laulamista ja tanssimista ja tekee elämästään hienoja lauluja. Hildan lempibändejä ovat Pikku Papu Orkesteri ja Mimi ja Kuku ja hän odottaa kovasti, että pääsisi taas jollekin bändin keikalle. Hildalla on paljon ystäviä, joiden kanssa hän tanssii ja hölmöilee ja perhe ja sukulaiset on Hildalle kovin rakkaita. Hildan lempiruokaa on couscous tai savukala ja uudet perunat – paljolla voilla tietysti. Myös pizza kuuluu suosikkeihin ja Hilda tykkää kovasti siitä ystävällisestä sedästä, joka tuo meille silloin tällöin pizzaa kotiin. Hilda haluaisi jo kovasti alkaa meikata ja laittaa kynsilakkaa, mutta äiti ei vielä anna. Sen sijaan Hildan ruskeaa, luonnonkiharaa tukkaa ei saisi harjata, eikä ainakaan laittaa pinnejä tai ponnia. Hilda asuu Tampereella, Hildan täti Lontoossa, mummu ja vaari Nurmijärvellä, mummi ja suomenruotsalainen pappa Kaskisissa ja saamelainen áddja Utsjoella.

Niin, Hildakin on saamelainen.

Hilda on Olli Immosen painajainen.

10 comments

 1. EJ

  Immosellahan on bosnialainen vaimo, joten luulen, että hänen vihansa kohdistuu ihonväriltään tummempiin ihmisiin..

  1. Emmi Nuorgam

   Ah, että monikulttuurisuuden sijaan hänen olisikin kannattanut puhua monivärisyydestä?

   1. EJ

    Minustakin monikulttuurisuus on aika väärä termi, jos rasismi kohdistuu vain tietyistä kulttuureista tuleviin. Ja aika monen persun kohdalla taitaa olla niin, että esim. saksalaiset maahanmuuttajat ovat aivan tervetulleita tänne..

 2. niina

  Just kirjotin omaan blogiin samasta aiheesta. Mua niin väsyttää tää monikulttuurisuus”keskustelu”, jossa monikulttuurisuus on aina vaan tummaa ihoa ja islamilaisuutta ja suomalaisuus on saunanraikasta, puhdasta suomalaisuutta.

  1. Emmi Nuorgam

   Huomasin kans just sun kirjoituksen! Paasasin aiheesta viikonloppuna yökerhon tiskillä joskus toisen ja kolmannen shotin välissä, ja vastaus oli: ”Miten tää nyt suhun muka liittyy?”.

   Juuri hyvin kiteytetty, että ihmiset kuvittelee sen olevan vain tummaa ihoa ja islamia. En ymmärrä miten jengi on niin pihalla!

 3. Helmi K

  Sydän sun Hildalle. Ja sulle.

 4. Nimetön

  Olisi kiinnostavaa lukea lisää saamelaisuudesta sinun kirjoittamanasi. Et muista, että olisit aiemmin kirjoittanut aiheesta?

  Hilda on <3

  1. Nimetön

   …siis minä en muista.

   1. Emmi Nuorgam

    Viimeksi kun kirjoitin, sain sellaisia kommentteja, että enhän minä voi olla oikea saamelainen, jos en asu saamenmaalla, eli täytyy vähän vielä sulatella asiaa.. 😛

    1. Nimetön

     Jopa on typeriä ihmisiä. :/ Ei kellään pitäisi olla oikeutta määritellä, mitä joku toinen on tai ei ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *