Blogisuositus numero 1: inspistä arkiruokiin

Olen jo pidempään pyöritellyt mielessäni juttusarjaa, jossa linkkaisin ja vinkkaisin teille mun suosikkiblogejani – siis sellaisia, joita ihan oikeasti luen ja seuraan ja joiden kirjoittajat eivät paistettele viikosta toiseen naistenlehtien kansissa. Itselle ainakin kiinnostavien blogien löytäminen tuntuu nykyään todella haastavalta, kun lukuaikaa on huomattavasti vähemmän, eikä summan mutikassa selaaminen tunnu enää mielekkäältä. Varsinkin, kun aihepiirit, joista edes jaksan lukea, on kutistuneet lähes olemattomiin: en lue sisustusjuttuja enkä mammablogeja, ellei mamma satu olemaan ronskilla huumorilla ja lentävillä lautasilla varustettu, leivonta ei kiinnosta yhtään, ruoka silloin kun voin samaistua resepteihin ja asukuvat vain, jos vaatteet ovat siitä kokoluokasta, että ne mahtuisivat mulle päälle. Siivousvälineyhteistyöt, kuplavedet tai meikkivinkit skippaan välittömästi. Yhteiskunnallista paatosta jaksan lukea silloin, kun kirjoittaja on kanssani samalla aaltopituudella, muuten paistattelen vain kuplassani, enkä uhraa ajatuksia väärinajattelijoille.

Ensimmäisenä tässä juttusarjassa ajattelinkin esitellä kolme omaa ruokablogisuosikkiani. Kaikki nämä ovat sellaisia, jotka käyn läpi joka kerta, kun teen arkiruokalistaa: blogeissa näperretään vähemmän ja kokataan enemmän, reseptit ovat suht simppeleitä eikä raaka-aineitakaan tarvitse ostaa erikoiskaupoista. Lasten kanssa sitä on alkanut entistä enemmän arvostaa nopeutta ja suunnitelmallisuutta, enkä muista koska viimeksi meillä olisi kokattu arkena ruokaa niin, että olisi kaupasta haettu jonkun mielitekoruuan ainekset. Ei varmaan ainakaan vuoteen, ellei kahteen? Suosittelenkin siis todella paljon koko viikon ruokalistan tekemistä, esimerkiksi näiden blogien resepteillä pääsee varmasti jo erinomaiseen alkuun!

Hannan soppa

Hannan Soppa

Hannan soppa aka Soppahanna on hurmaava kaksosvauvojen äiti, superhauska snapchattaaja ja erinomainen ruuanlaittaja. Kadehdin melkein päivittäin sitä varmuutta, jolla Hanna hoitaa kaksosia ja pyöräyttää siinä sivussa kaalikääryleet tai suppilovahveropiirakan ilmekään värähtämättä. Hanna on mukana Katukeittiö – Parempaa Roskaruokaa -kirjan kolmosversiossa, jossa jakoi ihan mielettömiä Vietnam-reseptejä ja vietnamilainen keittiö on hänen ehdoton bravuurinsa. Hannan blogissa on todella kauniita kuvia, ravintolavinkkejä ja tietysti niitä herkullisia reseptejä. Tänä syksynä Hanna aloitti Kotiäidin nopeat -juttusarjan blogissaan – ainakin se kannattaa ihan ehdottomasti laittaa seurantaan!

Hannan soppa Facebookissa / Instagramissa

Suusta suuhun

suustasuuhun

Suusta suuhun -blogia kirjoittaa Alisa Wilska, joka itseasiassa hänkin on kahden tytön äiti. Alisa rakastaa pastoja ja niihin blogista löytyykin ihan hirveä määrä inspiraatiota – lupaan, ettei pasta bolognesea tarvitse syödä puoleen vuoteen, jos alkaa selata Alisan blogia läpi! Tykkään Alisan blogissa ihan hurjan paljon siitä, että kaikki reseptit on nopeita tehdä tai ainakin taipuu helposti arkikokkailuun ja ne ovat jotakin ihan muuta kuin perinteistä siskonmakkarasoppaa. Alisan blogissa on myös todella kauniit ja havainnollistavat kuvat, jotka täydentää simppeleitä reseptejä mukavasti.

Suusta suuhun Facebookissa / Instagramissa

Noppasoppa -ruokablogi

noppasoppa

Ja kuinka ollakaan, myös Noppasoppa -blogin kirjoittaja Nanna on kahden pienen lapsen äiti! Haha, oliko jotain puhetta siitä samaistumisesta? Nannan blogissa leivotaan paljon, mutta Nanna kokkaa usein myös helppoa ja nopeaa arkiruokaa. On muuten pakko antaa erikoismaininta siitä, että Nannan resepteillä ruokaa tulee yleensä enemmän kuin kaksi annosta, mikä on todella monen ruokablogin heikko kohta. Meillä kun kokataan yleensä kahdeksi päiväksi, niin on ihanaa, ettei jokaista reseptiä tarvitse itse muokata isommaksi. Nannan kanastripeistä on tullut jo meidän ihan vakkariruokaa silloin, kun halutaan herkutella jollain vähän terveellisemmällä roskaruualla.

Noppasoppa Facebookissa / Instagramissa

***

Sitten kuulisin myös vastavuoroisesti teiltä, että mitkä on teidän suosikkiruokablogeja ja mistä ammennatte ideoita arkiruokiinne? Ja tietysti, niinkuin aina, myös arkireseptit on enemmän kuin tervetulleita, niitä ei ole koskaan liikaa!

15 comments

 1. piupali

  Hannan toinen lapsi on kyllä nimeltään Hugo… 😉

  1. emminuorgam

   Ai kauhee, oon kirjoittanut väärin! Piti laittaa kaksosvauvojen

   1. Hanna

    hahaa 😀 Kiitos Emmi ihanista sanoista. PUS.

 2. Liena

  Itse haen ruokaideoita blogien lisäksi sivustoilta soppa365 ja maku sekä facebookin ryhmästä ”kotiruokaa -edullista kotiruokaa terveellisesti”. Facen ruokaryhmän ongelma tosin se, mikä on ongelmana facen lähes kaikissa ryhmissä: tappelua ihme asioista. Ryhmässä on myös hämmentävä ”linkitys kielletty” -sääntö, jonka vuoksi en itse koskaan anna mitään reseptiehdotuksia. Olen vain sivustaseuraaja, ja parempi niin, eihän sitä tiedä millainen nettitappelija itsestä löytyisi jos keskusteluihin alkaisi osallistumaan…

  Ruokablogeista seuraan mm. 52 Weeks of Delicious, sivumaku, Terveen hyvää… Eniten tulee tsekkailtua tuon 52 Weeks of Delicious -blogin päivityksiä. Seuraan kaikkia blogeja bloglovinin kautta, ja merkkaan helposti blogitekstin lukematta luetuksi jos otsikko vaikuttaa jo siltä etten saa siitä mitään irti. Näin käy usein mm. ruokablogeille, joissa suurin osa ruoista on ”väkerryksiä” ja mukaan löytyy vain silloin tällöin simppeleitä helmiä. Minulla ei ole lapsia, mutta koska olen asunut maalla josta kauppaan on matkaa, olen tottunut kauppalistoittamaan viikon ostokset, ja useimmiten joka viikko teen jotain, mitä en ole ennen tehnyt, kiitos tämän internetin reseptitulvan. Toisinaan tulee innostuttua niin jostain ruoasta, että tulee varta vasten haettua vain johonkin tiettyyn ruokaan aineet, mutta välttelen ylimääräistä ruokakaupassa käymistä koska olen erittäin paha heräteostaja… Pidän eniten ruokablogeista, joissa on selkeästi oma ”reseptit”-välilehti.

  1. emminuorgam

   Ah joo, 52 weeks on kans hyvä. Ja Maku-lehti ihan ruokalehtien aatelia! Mä just tajusin, että en itse jää juuri koskaan mitään reseptejä, pitäsköhän aktivoitua?

 3. Liilii

  Jos perusruotsi taipuu, niin juurikin niitä simppeleitä arkiruokia tykittää Jennys matblogg. Kyseisestä blogista löytyy myös leivontaohjeita fika-kansan kahvipöytiin. Myös minä selailen Soppa365-sivustoa ja pidän siellä itsekin pientä reseptikirjaa. Myös Pinterest on ruokainspiksen etsimiseen loistotyökalu, mutta sopii ehkä paremmin vaikkapa juhlien menun suunnitteluun kuin arkikokkailuun.

  1. emminuorgam

   Ei kyllä taida taipua edes sen vertaa.. 😀 pinterestissä mulla onkin ”reseptipankki”, mutta muuten en ole tajunnut sieltä etsiä reseptejä. Varsinainen someammattilainen..

 4. Oili / Ajatuksia Saksasta

  Arkiruokareseptit on ainakin meillä kyllä ikuisuusongelma etenkin näin arkipäivät yksin lapsen kanssa olevana ja täyspäiväisesti työskentelevänä henkilönä. Nämä blogivinkit tuli siis erittäin hyvään saumaan, olivat nimittäin kaikki mulle uusia tuttavuuksia! Muutenkin odotan innolla, mitä muita suosituksia sulta tulee, jee 🙂

  Ruokahommissa mun viime aikojen suurin inspiroija on rouva Isyyspakkaus eli Satu Koivisto. Ostin kesälomalla Suomessa ollessamme Gastronaatin, joka on kyllä ihan mielettömän inspiroiva! Satuhan ei itse kirjoita blogia, mutta Instagramissa selviää aika hyvin, mitä Koivistoilla milloinkin syödään. Aluksi olin että ”yyh mitä leveilyä, niin sitä vaan taas kokataan täydellistä safkaa minuutissa kun meikäläistä huvittaa lähinnä ei tasan mikään kokkaukseen liittyväkään”, mutta pääsin tästä yli. Sadun filosofia, jonka mukaan viikonloppuisin esivalmistellaan isoja satseja, jotta arkena kokkaus kuluu salamannopeasti, on just eikä melkein se, mitä itse tarvitsen, ja Gastronaatista on kokeiltu jo hurja kasa reseptejä. Oon myös kysellyt Instassa välillä tarkentavia kysymyksiä jos joku toteutus on jäänyt mietityttämään.

  1. emminuorgam

   Gastronaattia oon miettinyt määkin pidempään, mutta en oo vielä saanut aikaiseksi. Seuraan kans Satua Instassa ja sieltäkin saa kivaa inspistä arkikokkailuihin – vaikka joo, kadehdin kyllä niitä ruokia silti.

 5. Kolmen tähden Maija

  Kiitos blogivinkeistä, täytyy katsoa josko noista saisi jotain inspistä ruoanlaittoon! Mä seuraan todella vähän ruokablogeja suhteessa siihen, kuinka innokas syömäri oon, mutta nyt pitäis saada vähän uusia ideoita, kun ruokalista alkaa toistaa itseään vähän turhan paljon. Jotenkaan se luovuus ei kauheasti kuki siinä tilanteessa, kun työ- ja päiväkotipäivän jälkeen pitäisi saada ruoka pöytään per heti ja kaapissa on jauhelihaa ja makaronia.

  1. emminuorgam

   Siksi nimenomaan pitää tehdä se ruokalista!

   ..ja olla ostamatta jauhelihaa.

 6. Alisa W

  Oi ihana Emmi! Mähän ihan herkistyin tästä sun tekstistä. Oot kultaa <3 <3 <3

  1. emminuorgam

   Itse oot kultaa! Koska sun Suuret Uutiset muuten julkaistaan?

 7. nanna

  Siis olen mennyt tästä ilmeisesti niin sanattomaksi, että olen kokonaan unohtanut kommentoida! Ihana Emmi <3
  Isoista annoksista tuli mieleen… saatoin eilen tehdä 5 litran (!) blinitaikinan, ettei varmasti lopu kesken

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *