Anttila, are you kidding me?

Tänä herran päivänä, 20. marraskuuta, vuonna 2015, mainostaa Anttila nukkeja ja -nukketarvikkeita seuraavanlaisesti:

Nuket kuuluvat jokaisen tytön lempileikkeihin! Tyttöjen ja poikien leikit erottaa jo varhain, sillä nukkevauvat ja muut hoivattavat kulkevat pienoisen tyttösen kainalossa mukana jo taaperovaiheesta. Meiltä saat suositut Barbie-nuket, Baby Born -nuket sekä tarvikkeet, kuten nukenrattaat ja tuttipullot. Katso rauhassa läpi laaja valikoimamme ja kuulostele hieman lapseltasi, minkälainen nukke olisi mieluisin. Voit täydentää lapsen nukentarvikkeita aina syntymäpäivinä, jolloin lahjan miettimiseen ei kulu aikaa. Pojille suosittelemme kauko-ohjattavaa autoa tai uusinta Legopakkausta.

anttila_nukkeleikit_showme

Olen jotenkin aivan sanaton.

Nuket jokaisen tytön lempileikki? Tyttöjen ja poikien leikit? Tyttöset ja hoivavietti? Pojille kauko-ohjattava auto tai legopakkaus?

Ensin ajattelin tämän olevan vain joku satiiriversio Anttilan nettisivuista. Huonoa trollaamista, tai jotain, mutta ehei. Tämä on ihan totisinta totta. Eikä se lopu vain hoivaamiseen, pienten tyttösten vanhempia opastetaan myös muissa kohdissa – siinä missä moottoriajoneuvoja kannattaa hankkia koko perheelle ja niistä on kaikille iloa, ohjataan kuitenkin tytöille, noille pikkuapureille, lahjaa etsivät vanhemmat takaisin nukkeosastolle – ja ruokaa laittamaan, tietysti! Nyrkki, hella ja mitä näitänyton.

anttila_mainos

Rooliasuosastolta tytölle voi ostaa prinsessapuvun ja pojalle jonkin toiminnallisen asun, kuten potkuauton tai kaivurin. Toki nyt on hiukan hämärän peitossa, että onko pojan tarkoitus pukeutua kaivuriksi vai ajaa sillä, mutta se ei liene tämän logiikan ainoa ontuva osa. Ja olenko ainoa, jota hiukan häiritsee myös tuo rooliasu, jonka nimi on Glitza?

anttila_paska_mainos

Talvi- ja kesäleluja sen sijaan voi ilmeisesti ostaa sekä tytöille että pojille. Epäilen sen tosin johtuvan siitä, ettei noita talvileluja voi sillä tavalla hoivailla, niin olisi sitten ollut vaikea jakaa tyttöjen pulkat omiin kategorioihin ja poikien lelut omiin. Toisaalta sen olisi voinut ratkaista esimerkiksi siten, että päästää tytöt ulos vain kesäisin – tai hei, ei päästä ollenkaan, kyllä sinne keittiöön mahtuu!

Ihan uskomatonta paskaa. Ihan uskomatonta.

EDIT: Suljin kommentoinnin ja poistin kommentit lauantaina 21.11.2015. Niissä kehotettiin mm. minua tekemään itsemurha ja arvosteltiin mun lasten ulkonäköä. Pahoittelut kaikille, joiden asiallisetkin kommentit katosi tämän myötä, mutta mun ei tarvitse sietää tälläistä. Ja teille, joita tämä mun kirjoitus nyt kovasti häiritsee: ei tarvitse lukea. Ei tänään, ei huomenna, ei vuodenkaan päästä. Peace and love.

6 comments

 1. Nimetön

  Niin on se kauheata kun ihmisillä on ns. ”vääriä” mielipiteitä.

  Suosittelen googlaamaan termin ”olkiukko” argumentoinnissa.

 2. Suvi

  Mikä trolliarmeija sun blogin on löytänyt?? Onhan tuo nyt ihan käsittämätöntä, että Anttila, joka mun muistaakseni vielä ”uudistui” hiljattain ottaa asiakseen päättää kuka saa leikkiä milläkin lelulla.

 3. Yllättääkö

  Blogeja saa pitää kuka vaan – minullakin niitä on monta.

  Mitä itseasiaan tulee niin itse leikin kyllä lapsena enemmän legoilla ja autoilla kuin hoivailin nukkeja, ja lapsi olin 80-luvulla. Että todellakin, Anttila voisi hieman uudistaa ajatusmalliaan.

 4. julia

  Veikkaan että nää kommentoijat on löytäneet tiensä tänne iltalehden sivuilta joka selittänee kommenttien tason.

 5. Suvi

  Hyvä kirjoitus Emmi! Erittäin ”uudistunut” Anttila.. not.

Comments are closed.