Uusi luottovaate

Mitä teille tulee mieleen sanasta luottovaate?

Mulle luottovaate on sellainen vaate, joka päällä olo on aina mukava. Se, johon verhoudun aina silloin, kun ei ole mitään päällepantavaa. Se on useimmiten mekko – tunnen oloni jostain syystä kotoisimmaksi sukkahousuissa ja mekossa. Luottomekko on sellainen, jossa yksikään makkara ei ahdista eikä sitä pukiessa tarvitse jännittää, että miltä näyttää. Pitkään mun luottovaate oli ihan tavallinen, Lindexin paksua trikoota oleva musta mekko, mutta luulen löytäneeni nyt uuden luottovaatteen.

NOSH_kivatunika_showme

NOSH_kivatunika

NOSH_kivamekko

Kirjoitin jo keväällä hullaantumisestani kotimaisiin NOSH Organicsin lastenvaatteisiin. Sen lisäksi, että vaatteissa on ihan uskomattoman kauniita kuoseja, värejä ja malleja, on luomuvaatteiden käyttöikä pitkä, vaatteet on laadukkaasti valmistettu, Suomessa suunniteltu ja Euroopassa ommeltu. Enkä missään määrin pistä pahakseni, että NOSH Organics on suomalaisten naisten pienyritys – kun vaatteita on pakko hankkia, on kiva tietää, että omilla ostopäätöksillä voi auttaa vertaisiaan menestymään.

Lastenvaatteiden lisäksi NOSHilla on myös nämä aikuistenmallistot, josta olen aiemmin hankkinut yhdet velourpöksyt ja sen eilisessä postauksessakin näkyneen college-hameen. Edellisissä mallistoissa esiintyneet sydämet ja enkelin siivet ei ole olleet lähellekään sellaisia, joista itse innostuisin, mutta kun näin tämän viimeisimmän malliston KIVA Taskutunikan, en voinut olla tilaamatta sitä. Vihdoin eilen tuo mekko löysi meikäläisen postiin saakka ja rakastuin siihen heti välittömästi. Raitoja, mustaa, valkoista ja TASKUT! En ymmärrä, miksi naisten vaatteissa on niin vähän taskuja – jos teillä on hyviä vinkkejä taskullisista mekoista ja hameista, niin vinkatkaa. En ole vielä löytänyt NOSHin vaatteiden lisäksi ainoitakaan!

NOSH Kiva taskutunika

PS. NOSHista kiinnostuneille suosittelen myös tätä NOSH FB-kirppistä, josta olen hankkinut todella hyväkuntoisia vaatteita jälkikasvullenikin. Ei yhtään sellainen FB-kirppisnatsimeininki, vaan laadukkaita vaatteita ja kivoja ihmisiä.

17 comments

 1. Liena

  Mukavan joissain mekoissa on taskut, esim
  https://www.weecos.com/fi/item/oosa-dress

  Mun luottovaate on Uhanan collegemekko, se on niiiin ihana! Jos olisi rahaa niin ostaisin sellasen uudestakin mallistosta.

 2. emminuorgam

  Noita kaikkia mekkoja olenkin ihaillut jo varmaan vuoden Taitoshopin ikkunassa, mutta toistaiseksi 169€ mekosta on ihan liian kova hinta. Ja toi Papun taskumekko, oih ja voih.

  PS. Ihan sairaan kauniit asukuvat, wou!

 3. Janika

  Cos:lla on aika useassa mekossa taskut. Mun lemppari on ”timanttimekko”. Löysä, rento trikoomekko mutta silti just tarpeeks fiini et menee illalliset sun muut tilaisuudet. Ollut mallistossa jo tovin, mulla on sama mekko mustana, tummansinisenä ja metsänvihreänä! Niin ja hinta on 59 euroa, ei paha 🙂

 4. emminuorgam

  Janika, kuulostaa hyvältä! Laitatko linkin, en äkkiseltään löytänyt sivuilta. 🙂

 5. Johanna

  Marimekon trikoomekoissa on taskut, ainakin osassa. Mekot on <3

  1. emminuorgam

   Mulla on muutama, mutta olen onnistunut haalimaan vaan taskuttomia! Pitääkin alkaa tsekkailla sillä silmällä, vaikka ei mulla kyllä Marimekkoon olisi koskaan uutena varaa.

 6. Annika/Morning Glory

  No siis toi näyttää just luottovaatteelta (ja kivalta siis noin muutenkin 😀 ) Mun luottovaate on jo vähän kulahtanut, joten tossa voisi olla ainesta seuraavaksi!

  1. emminuorgam

   Kiitos. Itseasiassa nuo Kiva-tunikat myytiin parissa tunnissa loppuun, joku muukin on tykännyt.. 😀

  1. emminuorgam

   Oi, on kyllä kivan näköinen! Millainen mitoitus noissa vaatteissa on?

   1. Janika

    Tässä mekossa aika väljä. Mulla on yleensä M/L vaatteissa ja näistä kolmesta kaksi on kokoa M ja yksi S

    1. emminuorgam

     Okei, eli ehkä voisi mahtuakin mulle. Ehdottomasti siis tutkinnan alle. 🙂

  2. Annika/Morning Glory

   Jaa. No täytyypä alkaa etsiä sitten jotain muuta luottovaatteeksi 😀

 7. Oili / Ajatuksia Saksasta

  Mä aattelin otsikon luettuani että oiskohan se luottovaate Noshin, ja olihan se! Mua vähän harmittaa ettei kutsuja järjestetä kuin Suomessa, ois nimittäin kiva kokeilla jotain noita naistenvaatteita. Monet niistä tosin vaikuttaa siltä, etteivät ne ehkä ole ihan optimaaleja meikänkaltaisille päärynöille. Mut tota sun mekkoa oon kyllä ihaillut jo kuvissa! Onnittelut hyvästä ostoksesta, luottovaatteita ei ole koskaan liikaa 🙂

  1. emminuorgam

   Toimittaako NOSH ulkomaille? Musta useimmat noista vaatteista nimenomaan on tosi imartelevia kaikenlaisille vartalonmalleille, että ehkä kannattaisi ainakin kokeilla? Tai onkohan niiden kaavat julkisia samalla lailla kun lastenvaatteiden?

   1. Oili / Ajatuksia Saksasta

    Kyllä ne itse asiassa toimittaa, oon tilannut kankaita metritolkulla. Jotenkin vaan valmisvaatteen tilaaminen tuntuu hankalammalta, todennäköisyys palautukseen on kuitenkin aika suuri ja äääh. Voi kyllä hyvin olla että jotkut istuisikin hyvin. Oon lapsen saatuani hieman eri mitoissa kuin sitä ennen ja tuntuu, etten oikein edelleenkään osaa aina sanoa, minkälaiset vaatteet tälle kropalle nyt oikein sopisi. Kolme naisten kaavaa on nyt jaossa kaikille halukkaille, niitä oli yhdet housut, tunika ja mekko. En oo vielä oikein päättänyt, kokeilisinko vai en… itselle ompelu on amatöörinä siitä tylsää, että vaikkapa tommoseen mekkoonkin investoi kuitenkin ehkä 30 euroa plus kohtuullisesti aikaa huomatakseen vasta lopussa, että kaava olikin bläää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *