Joulupuukeräys x Muksudisco

Joulupuukeräys, johon mekin olemme jo monena vuonna osallistuneet, järjestetään jälleen tänä vuonna. Keräys on hyväntekeväisyyskampanja, jossa kerätään joululahjoja vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille – niille lapsille, jotka ilman keräystä jäisivät kokonaan ilman lahjoja. Jo ennen lasten syntymää kuristi kurkkua ajatella, että on valtava määrä lapsia, jotka eivät jouluna saa paketin pakettia, mutta omien lasten myötä tuosta ajatuksesta on tullut ihan sietämätön. Koska meidän lapset on vielä niin pieniä ja saavat paketteja joka tapauksessa muilta läheisiltä, käytetään me meidän lasten joululahjarahat tänäkiv vuonna näihin Joulupuukeräyksen paketteihin.

joulupuu

Keräykseen voi osallistua yksityishenkilönä tai yrityksenä ja apu voi olla joko lahjoina tai rahana annettua. Yritysten joululahjahaasteen ohjeet löydät täältä ja täältä! Helpoin tapa auttaa on kuitenkin lahjojen jättäminen keräyspisteeseen esimerkiksi kauppareissun yhteydessä. Me ollaan tehty näin itseasiassa joka kerta: noudettu lahjalaput Prisman infosta kauppaan mennessä, ostettu leluosastolta legopaketit ja viety ne keräyspisteeseen kaupasta lähtiessä. Lappujen noutaminen ei ole pakollista, riittää, kun osaa lahjakeräyspisteellä kertoa, että mitä paketissa on ja minkä ikäiselle tuo lahja olisi ihanteellinen. Jotkin keräyspisteet kysyvät myös lahjansaajan sukupuolta, mutta luulen, että mun on parempi jättää tuo keskustelu nyt käymättä.

Lahjan arvolla ei sikäli ole väliä: se voi olla ihan mitä vaan! Itse tehtyjen pakettien kanssa kannattaa kuitenkin muistaa, että lahjan pitää olla ehjä ja puhdas ja ihan oikeasti käyttökelpoinen – jos ei ole paketistaan ihan varma, niin keräyspisteiden henkilökunta osaa varmasti auttaa ja ohjeistaa paketin kanssa. Ainakin viime vuosina toivotuimpia lahjoja on olleet teini-ikäisten lahjat, varmasti siksi, että teineille lahjan ostaminen on niin paljon hankalampaa kuin pienille lapsille. Toivoisinkin nyt, että te teini-ikäisten lasten vanhemmat jättäisitte tuonne mun kommenttiboksiin ideoita ja ajatuksia, että mitä niille teenagereille oikein kannattaisi hankkia! Itse en keksi kuin leffaliput, joten apua ihan todella kaivataan.

Tampereen keräyspisteet löytyvät seuraavista paikoista ja ne ovat avoinna 15.11.-13.12. omien aukioloaikojensa puitteissa:

 • Särkänniemi (Näsinneulan aula)
 • ABC Kaleva (Ilmarinkatu 49, avoinna 24h)
 • Cafe 13, (Satakunnankatu 13, Silta-valmennusyhdistys ry)
 • Gloria Street Bar (Hämeenkatu 24)
 • KooKenkä Koskikeskus
 • Kulttuuriravintola Kivi ( Keskustori)
 • Pirkanmaan Senioripalvelut Oy; Kuuselakeskus, Kaukaharjukeskus, Taatalakeskus, Keinupuistokeskus
 • Prismat; Kaleva, Lielahti, Linnainmaa, Koivistonkylä (infopisteet)
 • Sokos Tampere (paketointipalvelu, 4. krs)
 • Technopolikset; Hermia 1, Hermia 11, Hermia 15, Yliopistonrinne, Mediapolis, Finnmedi 6-7
 • Uusi tehdas (Väinö Linnan aukio 15, 3. krs)

Ja koska keräys on valtakunnallinen, niin muiden paikkakuntien keräyspaikat voi tsekata Joulupuun kattosivustolta www.joulupuu.org!

muksudisco

Jos tavaran ostaminen ei kuitenkaan tunnu itselle luontevimmalta tavalta auttaa, niin keräykseen voi osallistua myös osallistumalla huomenna järjestettävään Muksudiscoon! Tapahtumasta löytyy Suomen eturivin DJ:t, Joulupukki ja Joulumuori tonttuineen, lumipalloheittoa ja muuta toimintaa, taikureita, uv-kasvomaalausta, pikakampauksia, saippuakuplia ja pikkulasten joulumaa. Tamperelaiset ja pirkanmaalaiset yritykset ovat lahjoittaneet discon arvontoihin ja kilpailuihin erilaisia palkintoja ja esimerkiksi Rosa Meriläisen vetämän perhekaraoken pääpalkintona on mökkiloma Tanhuanpään tilalla. Kaikki tuon discon tulot ja pääsylipputulot lahjoitetaan lyhentämättömänä Joulupuukeräykselle, eli hauskanpidolla voi huomenna tehdä myös hyvää.

ENNAKKOLIPUT GLORIAN STREET-KERROKSESTA:
Lapset 6e, aikuiset 8e, perhelippu (2 lasta + 2 aikuista) 19e.
Myymme ovelta noin 100 lippua, joten varmistathan sisäänpääsysi ostamalla liput ennakkoon!
LIPUT OVELTA: Lapset 10e, aikuiset 15e, perhelippu 25e

Tampereen Joulupuukeräyksen nettisivuilta löytyy lisätietoa keräyksestä ja sen järjestäjistä.

3 comments

 1. piupali

  Mä ostin teini-ikäiselle (tytölle) lahjakortin vaatekauppaan. Lahjakortti esim S-ketjuun on varmaan tosi toimiva kun on niin monia paikkoja joissa sitä voi käyttää. 🙂

 2. Johanna

  Mun kahden teinitytön äidin kokemuksella ehdotan erilaisia lahjakortteja, esim.cubus, h&m jne. Kosmetiikkaa. Leffaliput toimii. Kivat lompakot, huivit ym.asusteet.

 3. emminuorgam

  Ostin kaksi lumipotkulautaa! Ei ne ehkä ihan teineille ole, mutta esisellaisille ainakin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *