Hävikkiruokaa: papu-avokado-korianterisalaatti

Meillä on viikossa yleensä ainakin yksi hävikkipäivä, jolloin ruoka valmistetaan siitä, mikä syystä tai toisesta uhkaa unohtua jääkaapin perukoille. Viime viikolla nuo aineet olivat bataatti ja avokadot, joita hamstrasin jo aiemmin satokausipäissäni kilotolkulla. Kun kaikki ruokalistan mukaiset ruuat oli jo valmistettu, visioin hävikkiruuaksi papu-korianteri-avokadosalaatin, jota me sitten naposteltiin bataattiranskalaisten kanssa.

papukorianterisalaatti

Koitin ensin googletella tälläistä kylmää papusalaattia, mutta en oikein löytänyt ohjetta, joka olisi passannut mun visioon ihan täydellisesti ja teinkin sitten lopulta salaatin ihan omasta päästä. Aviomieheni suhtautui jälleen kerran mun kokeiluihin hiukan varauksella ja epäili, että mulla itselläni olisi koostumusongelma kylmien papujen kanssa, mutta onneksi tuo epäilys osoittautui vääräksi. Olen päässyt pikkuhiljaa yli siitä papukammostani ja niistä onkin tullut osa meidän viikottaista ruuanlaittoa. Yleisimmin pavut haudutellaan pitkään tomaatin ja chilin kanssa, mutta eipä tämä kylmä papuruokakaan hassumalta maistunut! Pavuissa, kuten muissakin kasvisruuissa se maustaminen on kaiken A ja O – ilman mausteita en kyllä suosittele kokkailua aloittamaan. Tamperelaisille inspiraationa toimii muuten erinomaisesti esimerkiksi Malabadin lounaspöytä, josta löytyy yleensä useampaakin tämänkaltaista maustettua papuhässäkkää. Kannattaa käydä kokeilemassa, niin uskaltaa sitten kotonakin käyttää papuja ja herneitä ihan eri tavalla!

PAPU-AVOKADO-KORIANTERISALAATTI

1 prk papusekoitusta (mulla oli GoGreenin vaaleita papuja sisältävä purkki)
2 avokadoa
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
(tuoretta chiliä)
suolaa & pippuria
limemehua
korianteria oman maun mukaan

Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja annetaan maustua jääkaapissa mieluiten pari tuntia ennen tarjoilua. Meillä salaattia syötiin bataattiranskalaisten ja fetalla maustetun turkkilaisen jugurtin kanssa, oli sairaan toimiva yhdistelmä! Seuraavalla kerralla ajattelin tehdä salaattia tacojen tai nachojen kanssa – sehän on jo muutenkin melkein kuin pavuilla maustettua guacamolea.

 

1 comment

  1. Katri

    Piti tulla huikkasemaan vinkkia… Ma oon tehny samantyylista salaattia, mutta kokeileppas pienta muutosta:

    pavut ja avokado jne pysyy, mutta kokeile lisata maissia (purkkimaissi kay ihan hyvin). SItten laita tehosekottimessa sekasin kreikkalainen/turkkilainen jugurtti, korianteri, valkosipuli, snadisti oliivioljya ja etikkaa (omenaviini, etc), suola, pippuri… Oon laittanu joskus fetaa tai parmesaania. sitten vaan kastike sekasin salaatin kanssa.

    periaatteessa ihan sama salaatti, mutta eri jarjestyksessa. Ja tota kastiketta voi muokata mielen ja vihannesten mukaan. Ma tykkaan tasta versiosta lahinna siksi etta ne mausteet levittyy helpommin kastikkeessa!

    Niin, ja terkut Torontosta! Oon lukenut sun blogia kauan, harvemmin vaan kommentoin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *