Lasten kanssa ravintolassa: Pork and More

Ilouutisia kaikille teille, jotka olette viettäneet unettomia öitä miettien, että onko todella kulunut kolme kuukautta ilman yhtään hehkutustani kirjoitustani Pork & Moresta. Kolmen kuukauden kuiva kausi nimittäin päättyy nyt ja Pork and More on tällä kertaa tarkastelussa lapsiperhenäkökulmasta. Alunperin meidän piti illallistaa tänään meksikolaisessa La Negritan pop-up-ravintolassa, mutta ruuhkan vuoksi päädyimmekin tien toiselle puolelle Porkkiin. Kun Porkki syksyllä aloitti satunnaiset sunnuntaiaukiolonsa, itkin melkein onnesta: vihdoinkin laadukkaita burgereita saa myös sunnuntaisin!

Porkandmore_menu

Porkandmore

Juttelin aiheesta aiemmin erään tuttavani kanssa ja hän oli aika hämmentynyt siitä, että suunnittelin meneväni lasten kanssa Pork and Moren kaltaiseen ravintolaan. Hän oli ajatellut Porkin olevan sellainen trendikäs cityhipsterien paikka, johon ei kiljuvia kakaroita kaivata sekoittamaan pakkaa. Onneksi tuttavani on tässä erinomaisen väärässä: Porkki on lasten kanssa itseasiassa yksi parhaista ravintoloista, joita Tampereelta löytyy. Ja jälleen kerran selitys on paikan asiakaspalvelussa.

En tiedä kovin montaa sykähdyttävämpää asiaa, kuin sen, kun ravintolahenkilökunta palvelee myös lapsia asiakkaina – ystävällisesti, lämpimästi ja nauraen. Ne ovat pieniä eleitä, kuten juttelu suoraan lapsen kanssa, maidon tarjoaminen samanlaisesta drinkkilasista kuin aikuisilla tai lasten ruokailuvälineiden tuominen ilman erillistä pyytämistä. Heti ravintolaan saapumisemme jälkeen Pork and Moren tarkoilija kehotti lapsia tutkimaan ravintolaa ja olemaan kuin kotonaan. Ele on pieni, mutta se saa vanhemmatkin rentoutumaan, kun ei tarvitse koko ajan jännittää, että kenelle kaikille oma jälkikasvu nyt on vaivaksi ja tiellä.

Porkandmore1

Porkandmore_lastenkanssaravintolassa

Palvelun lisäksi ravintolan hintataso on erinomainen, annokset helposti jaettavissa ja ennenkaikkea keittiön toiminta ripeää. Kun ruoka tulee vartissa pöytään, ei tarvitse olla kummoinenkaan Maija Poppanen saadakseen lapsetkin viihtymään ja odottelemaan ruokaa ihan hyvällä mielellä. Ja se ruoka, sehän nyt on erinomaista kuten aina.

Porkandmore_tampereenparasravintola (1)

Porkandmore_tampere

Me tilasimme neljälle hengelle jaettavaksi Beef bun -häränrintaburgerin, juustoranskalaiset, Hash brown -bataattitaivaan ja startereista omenapossua ja siipiä. Ensimmäistä kertaa koskaan ei tullut lähdettyä Porkista ihan hirveässä ähkyssä, vaan ruokamäärä oli oikein passeli. Beer bun oli ihan törkeän hyvä – liha oli maukasta ja makeansuolainen sipuli ja kuivattu salottisipuli sopivat sen kanssa ihan täydellisesti. Omenapossu oli myös varsin passeli, vaikkakin oma suosikkini on listalla aiemmin ollut persikkapossu – ottakaapa siellä Porkissa se takaisin listalle! Myös lapset tykkäsivät kovasti kaikesta – Hilda eniten juustoranskalaisista ja Eino possusta.

Porkandmore_emminuorgam

Porkandmore_kokemuksia

Lasten erinomainen huomioiminen jatkui myös laskua maksaessa, kun tarjoilija antoi Hildan hoitaa laskun pyytämisen ja maksamisen. Pieniä juttuja, mutta tuolle pienelle likalle päivän kohokohtia!

Olen tässä nyt muutaman kuukauden koittanut pähkäillä, että mikä on oma henkilökohtainen suosikkiravintolani Tampereella. Nyt olen vakaasti kallistumassa siihen, että jaetulla ykköspaikalla ovat Pork and More ja Pikkubistro Kattila. Arvannette, että ei siis juurikaan harmita, että huomenna joudun illallistamaan Kattilassa? On tämä elämä vaan välillä niin kamalan ranccaa.

1 comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *