Uusi tukka, mukana myös vihreää, katso kuvat!

Kuulun siihen koulukuntaan, joka pystyy kulkemaan meikittä missä tahansa. En ole mikään intohimoinen meikkaaja ja rutiiniin kuuluukin CC-voiteen lisäksi puuteri, poskipuna, ripsiväri ja huulikiilto, oli sitten kyseessä arki tai juhla. Mutta yksi ulkonäköön liittyvä neuroosi mullakin on – hiukset. Ja oikeammin vielä hiusten leikkaukset ja kunto.

lyhyet_hiukset_showme

Kun selaan blogini juttuja kauneus -teeman alta, käsittelee niistä valtaosa hiuksia (tai kaksoisleukaa…) – en muista kertaakaan kirjoittaneeni mitään meikkaamisesta ja nykyään jo aika vähän vaatteistakin. Voinette siis kuvitella, millainen Via Dolorosa tämä edellinen vuosi on ollut, kun ei todellakaan ole ollut varaa käydä kampaajalla kuukausittain, eikä pakottaa Hildan kummitätiä leikkaamaan ja värjäämään sitä edes joka kolmas kuukausi. Jossain vaiheessa eräs kollegani alkoi aina tavatessamme kysellä, että mitenkäs tukka tänä aamuna sojottaa – saatoin nimittäin päivittäin aina silloin tällöin avautua Snapchatissa hiusteni katastrofaalisuudesta.

Siksi olinkin enemmän kuin innoissani, kun eräs vanha tuttuni avasi vuodenvaihteessa puolisonsa kanssa Tampereelle uuden kampaamon ja päätimme lyödä sen puitteissa hynttyyt yhteen. Mulle uusi tukka, teille alekoodi ja kampaamolle sitä kuuluisaa näkyvyyttä – diili, jossa kaikki voittavat!

KOKO by Vili Ketola on siis uusi, hiljattain Hatanpään valtatielle entisen Raimo J. Niemen tilalle avattu kampaamo. Perinteisten isojen, valkoisten peilipintojen sijaan KOKO on sisustettu metsänvihreillä seinillä ja kullatuilla kirppislöydöillä ja sinne ensimmäistä kertaa astuessaan on vaikea uskoa kyseessä olevan nimenomaan kampaamo. Heini kertoi haalineensa tavaroita pitkin Suomea, ajellen ympäriinsä kirppislöytöjen perässä ja tutkineensa vanhan tavaran liikkeitä enemmän, kuin olisi ehkä ollut edes järkevää. Sisustus onkin siis ennen kaikkea todella kiinnostava ja yllättävä – sekoitus vanhaa viktoriaanista tyyliä ja moderneja yksityiskohtia.

koko_kampaamo

kampaamo_tampere (1)

parturi_tampere

tampere_kampaamo_alennuskoodi

Oma lähtötilanteeni oli, jos nyt ei katastrofaalinen, niin ainakin ankea. Ylikasvanut leikkaus, muutaman sentin tyvikasvu ja kuvassa myös tyylikkäästi pesemätön kuontalo. Toiveissa oli, että itselleni ominainen, skarppi leikkaukseni säilyisi, mutta ”jotain pientä kivaa” siihen olisi mukava saada. Oikein kampaajan ihanneasiakas: ei tehdä mitään, mutta tehdään jotain. Aikansa hiuksiani tutkittuaan Heini päätyi ehdottamaan mulle sopivan leikkauksen säilyttämistä hiukan painopisteitä vaihtaen ja pienen hiusosion värjäämistä petrolin väriseksi. Ensireaktioni oli järkytys, mutta tajutessani, että turkoosi on eri asia kuin petroli, suostuin muutokseen. Sitäpaitsi, tukkaa se vain on, ja siitä pääsee helposti eroon jos ei miellytäkään.

hiukset_ennenjalkeen

kampaamo_tampere

koko_byviliketola

Oli yllättävän hämmentävää olla ensimmäistä kertaa vuosiin jonkun muun kuin kummitädin käsittelyssä. Yli kymmenessä vuodessa sitä tottui niin toisen tapaan käsitellä hiusta ja päätä, että aina välillä ihan hätkähdin, että mitäs hittoa tässä nyt tapahtuukaan. Ensimmäistä kertaa koskaan hiusrajat esimerkiksi viimeisteltiin veitsellä – aika ylellistähän se oli: siemailla siinä cappucinoa pienestä porsliinikupista samalla kun joku kynsisaksien kokoisilla saksilla ja veitsellä käy hiuksia läpi.

Värjäys päädyttiin tekemään kahdessa osassa: ensin tutkittiin, että miten tiukassa edellinen väri oli ja tästä viikon päästä ensin vaalennuksen kautta värjättiin sivuhaituvia vihreiksi. Tykkään väristä todella paljon – sitä ei huomaa kun katsoo suoraan edestä päin, ja sivultakin voi vaan epäillä, että noinkohan valot tekevät värille tepposia, vai onko siellä petrolia ihan oikeasti mukana. Tälläinen vaiheittainen totuttelu sopii oikein hyvin mulle, varsinkin kun en koskaan ole voinut oikein sietää sinistä ja vihreääkin vähän huonosti.

hiukset_jälkeen

koko_byviliketola (1)

Ja sitten siihen osioon, joka saattaisi kiinnostaa myös teitä, nimittäin alennuskoodiin! KOKO By Vili Ketola ja Heini tarjoavat teille mahdollisuuden matalankynnyksen testikäyntiin: maaliskuun loppuun saakka hiustenleikkauksen yhteydessä saa ns. kevytvärin ilmaiseksi. Väri ei sisällä hapetetta, eli sillä ei pysty vaalentamaan hiusta tai tekemään dramaattisia suuria muutoksia, mutta sillä pystyy kirkastamaan esimerkiksi oman hiuksen väriä tai tekemään pieniä sävymuutoksia helposti.

Ajan varaaminen hoituu kätevästi netistä ja sitä varatessa valitaan siis ”kampaamoleikkaus” (50€) ja lisävaihtoehdoksi ”sävyttävä tehohoito”. Lisätietokenttään kirjoita koodi NUORGAM niin tuosta sävytyksestä ei sitten veloiteta mitään. Sävytys on oiva keino käydä kokeilemassa, että sopiiko KOKOn tyyli juuri sinulle ja synkkaako kampaajan kanssa. Ammattitaito on kampaajillakin tietysti tärkeintä, mutta jos kampaajan ja persoonan kemiat eivät kohtaa, niin siinä ei taidotkaan juuri auta.

KOKOssa tehdään hiusten ohella myös meikkejä, ja erinomaisten kampaamokokemusten perusteella ajattelin uskaltautua lauantaina elämäni ensimmäisen kerran ihan ammattilaiselle meikattavaksi. Josko tällä kertaa myös jotain muuta kuin ripsaria?

PS. Ja KÄÄK haluaisin jo kertoa mihin olen lauantaina menossa, mutta en saa! Sen kuitenkin sanon, että jumantsuikka millaista tää mun elämä aina välillä on – ei meinaa itsekään pysyä perässä!

1 comment

  1. Kuumaa Euroviisuhuumaa

    […] joten todellakaan en voinut lähteä finaaliin raitapaidassa ja pelkässä ripsarissa. KOKO By Vili Ketolan Heini taikoikin mulle ihan sairaan magean tukan ja meikin lauantaiaamuna ja vaikka olin aluksi […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *