Hävikkiruokaa: maailman paras kasvispasta

Ja kun sanon maailman paras, en liioittele yhtään! Aika usein parhaat arkiset pikaruuat on juuri niitä, joita ei ole suunnitellut, mutta joihin ainekset löytyy kaapista kuin kaapista. Nopea kasvispasta on siitä erinomainen ruoka, että siihen voi käyttää oikeastaan mitä tahansa kasviksia ja juuston voi lisätä jos siltä tuntuu – jutun juju on kasvisten paahtaminen ja marinointi, joka sekin tehdään ihan oman maun mukaan. Me tehtiin ruoka Hildan kanssa yhdessä ja kasvisten pilkkominen vei hiukan pidempään aikaa, mutta jos olisin kokannut yksin, olisi ruoka ollut suunnitteen kymmenessä minuutissa valmis.

arkiruoka marinadi_kasviksille paahda_marinoinnin_jälkeen nopea_kasvisruoka_showme

Marinoitu kasvispasta

Puolikas kesäkurpitsa
Muutama ylikypsä tomaatti
2 punasipulia
1 pieni parsakaali
1 suippopaprika
2 valkosipulin kynttä
kourallinen yrttejä
suolaa & pippuria
oliiviöljyä
lime/sitruunamehua
pastaa
mozzarellaa, fetaa tms.

Pilko kasvikset ronskiksi suupaloiksi ja paahda kuivina noin 225 asteessa kymmenisen minuuttia. Valmista marinadi öljystä, limemehusta, valkosipulista ja mausteista, itse lisäsin aikuisten versioon vielä italialaista ”bruschettamaustetta” jossa on aika ronskilla kädellä chiliä ja valkopippuria. Keitä pasta ja anna kasvisten marinoitua sen aikaa. Sekoita pasta kasvisten joukkoon, revi päälle mozzarellaa ja tarjoile. Ja huom, tärkein vaihe: laapi lopulta kulho vaalealla leivällä puhtaaksi ja pääse valkosipulitaivaaseen.

Kasvisruoka

 

4 comments

 1. Noppasopan Nanna

  Nam! Pitää laittaa testiin ensikerran kun koko perhe on yhtäaikaa kotona. Eli… öö.. ens lauantaina Ensi viikko mennään täällä etukäteen tehdyillä keitolla ja uuniruualla.

 2. Kotiharmi

  Tämähän hyvältä kuulostaa! Meillä usein kypsennetään kasviksia uunissa pastaa varten, mutta niin että ne maustuvat siinä samalla (valkosipulia, balsamicoa, mustapippuria, suolaa, hunajaa, chiliä…). Seuraavalla kerralla maustan ja marinoin vasta kypsennyksen jälkeen.

  1. emminuorgam

   Mikähän siinä on, etten ole koskaan ennen hoksannut hyödyntää uunia pastan kanssa? Ihan liian ehdollistunut pannulle tai pelkälle pilkkomiselle, nyt siihen tulee muutos! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *