Maaliskuun ravintolavinkit

Koska lisääntynyt auringonvalo tarkoittaa lisääntyneitä ulkoilupäiviä ja lisääntynyt työmäärä vähentyneitä bloggaamispäiviä, on mun blogipostausten to do -listakin alkanut paisua aika hallitsemattomaksi. Ehdin jo hetken velloa voimattomuuden tunteessa ja melkein lyödä hanskat naulaan, kunnes tajusin, että voihan näitä ravintolavinkkejä jakaa kerralla enemmän kuin yhden! Elinikäinen oppiminen, tiedättehän?

Tähän postaukseen on nyt koottu Ravitsemisliike Aisti, Jack The Rooster, Suomalaisen Klubin brunssi, Los Pollos ja Friends & BRGRS – kaikissa omat hyvät ja huonot puolensa, mutta kaikki silti ehdottomasti maininnan arvoisia!

Ravitsemisliike Aisti

Kokemuksia Ravitsemisliike Aistista

Ravitsemisliike Aisti avattiin venäläisravintola Natalien tilalle TTT-Klubin kainaloon viime syksynä. Moni on ehtinyt kehua ravintolaa mutkattomasta ja ronskista lähestymistavasta ja vihdoin pääsin itsekin illallistamaan Aistiin. Ravintolan ehdoton vahvuus on ruoka ja annoskateus oli taattu, kun ystäväni tilaamat annokset saapuivat pöytään. Lohiconfit ja ”talon astetta parempi woikkari” olivat erinomaiset annokset, eivätkä seurueen muutkaan annokset huonoja olleet. Ravintolasali on vähän kolkko, eikä houkuttele istumaan iltaa pidemmän kaavan mukaan, mutta teatteriravintolaksi Aisti on kyllä varsin oiva valinta – ja hinta-laatu-suhteeltaan kaupungin parhaasta päästä.

Los Pollos

Kanaravintola Los Pollos Tampereella

Los Pollos on muutama viikko sitten Koskikeskukseen avattu kanaravintola. Ravintolan taustalla häärii Saludin entinen keittiövelho Toni Leskinen ja pakko myöntää, että kauppakeskusravintolan konsepti kuulosti ensikuulemalta aika erikoiselta. Ravintolan kaikki annokset kootaan herkullisen grillatun kanan ympärille ja tarjolla on niin mukaan helposti napattavia leipiä kuin lautasannoksiakin. Me maistoimme sekä ravintolan version patatas bravaksista että kananrasvapotut ja voi pojat, että kumpikin annos olis maistuva. Myös jälkkkärinä tarjoillut churrot olivat kaupungin – ehkä koko maan parhaat – ja loppuilta menikin mukavasti oman vatsan vieressä kölliessä. Vaikka ruoka on herkullista, on ympäristö aika epämiellyttävä ja pelkään, etteivät asiakkaat ota ravintolaa omakseen siinä määrin kun kannattaisi. Viikonloppuiltana ravintolan edustalla riekkuvat ja räkivät teinit eivät oikein nosta ruokahalua, mutta kehotan teitä siitä huolimatta uhmaamaan kohtaloa ja etsiytymään Koskikeskuksen pohjakerrokseen.

Jack The Rooster

Jack The Roosterissa uusi burgerlista

Jack The Rooster uusi kesää kohti ruokalistaansa ja otti listalle taas laajemman valikoiman erilaisia burgereita ja siipiannoksia. Oli ilo todeta, että edellisen vuoden haparointi ruokalistan kanssa on nyt ohi – uuden keittiöpäälikön myötä myös annoksista on tullut astetta parempia ja sen iänikuisen hiidenhillon lisäksi burgereihin myös muita makuja. Me söimme Blue cheese ja Chorizo -burgerit ja yllätykseksemme kummassakin oli ihan ehtaa tavaraa täytteenä. Homejuustoburgerissa oli juuston lisäksi myös omenahilloketta, joka sopi burgeriin erinomaisesti ja Chorizo-burgerin jallupekonikastike tukki ihanasti sekä aivot että verisuonet. Jack The Rooster teki kyllä näyttävän paluun meikkiksen darraruokapaikaksi – niin ja taisi siellä listalla olla myös jotain, mitä ei ole uppopaistettu. Terassikausi, olisitpa jo täällä!

Ravintola Suomalaisen Klubin brunssi

Ravintola Suomalaisen Klubin brunssi

Suomalainen Klubi oli kyllä taas sarjassamme niitä paikkoja, joihin ei ilman blogia olisi tullut koskaan eksyttyä. Klubin ätmös on aika isänmaallinen ja jäykkä, eikä ehkä kaikista houkuttelevin iloiselle ja kuplivalle lauantaibrunssille, mutta luojan kiitos brunssin ruuat olivat lähes taivaallisia. Brunssi tarjoillaan aina lauantaisin ja joka lauantai tarjolla on vähän eri ruokia sesongin ja raaka-aineiden saatavuuden mukaan. Pääpaino on raikkailla ja kevyillä kasvis- ja kalaruuilla, mutta tilauksesta myös pekoninystävät saavat himonsa tyydytettyä. Me brunsseilimme koko perheen voimin ja olin todella positiivisesti yllättynyt, että lapsetkin jaksoivat istua melkein kaksi tuntia syömässä ja nauttimassa ruuasta (siis iPadin ja Frozenin avustuksella tietysti..). Kaikki brunssin ruuat, leivonnaiset ja leivät on alusta saakka itse valmistettuja ja pakko myöntää, että sekä maistui että näkyi. Kun brunssilla tarjoillaan paremmin paahdettua munakoisoa kuin mihin itse ikinä kykenen, niin aletaan puhua jo aika laadukkaasta buffasta!

Friends & BRGRS

Friends & BRGRS Tampere avattiin Keskustorille

No vihdoin minäkin kävin syömässä Keskustorille avatussa Friends & BRGRS:ssa! Maistamani chipotleburger oli oikein passeli – ehdottomasti paras pikaruokaburger jota olen koskaan maistanut. Paljon hehkutetut ja useaan kertaan keitetyt perunat taas olivatkin rasvaisemmat kuin olin ajatellut, enkä ymmärrä majoneesin pakkaamista erikseen kannelliseen muoviseen kippoon. Kaikkien muiden erinomaisten arvojen (kotimaisuus, itse tehty ja lähiruoka) olisin odottanut, että Friends & BRGRS panostaa myös jätteettömyyteen, joten olin vähän pettynyt annoksen muovimäärään. Hinnat ravintolassa ovat korkeammat kuin keskivertopikaruokapaikoissa, mutta toisaalta, itse tekeminen ja laatu maksaa ja mieluusti maksan hiukan enemmän siitä, että tiedän mistä syömäni ruoka on lautaselle päätynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *