Sää oot puhjennut kukkaan!

Näin kommentoi aviomieheni mulle tässä muutama päivä sitten. Ajatuksen taustalla taisi olla otsassa rehottavien näppylöiden sijaan se, että olen viime aikoina ollut ihan kreisihyvällä tuulella, energinen ja ennenkuulumattoman positiivinen. Tietysti aina välillä olen ihan superväsynyt, mutta noin pääsääntöisesti olen ollut niin tarmoa täynnä, että piti oikein pysähtyä miettimään, että mistä tämä johtuu?

Keväästä. Se johtuu ainoastaan ja yksinomaan keväästä.

Olen alkanut kyseenalaistaa oman aikaisemman ajatukseni siitä, että olen kesäihminen. Aiemmin olen ollut ihan takuuvarma siitä, että todellakaan en ole syys- tai talvi-ihminen – en vaan kertakaikkiaan saa mitään iloa irti kynttilöistä tai villasukista, enkä käsitä miten joku pystyy niitä fiilistelemään. Kevät on aina tuntunut ihan kivalta, mutta silti olen pitänyt itseäni ensisijaisesti kesäihmisenä.

Tämä dramaattinen muuttumiseni kevätihmiseksi iski kuitenkin tajuntaan yksi ilta, kun olin hämärän tullen kävelemässä kotiin päin. Ulkona oli satanut ja ensimmäistä kertaa koko pitkän talven jälkeen ulkona tuoksui sade! Tiedättekö sellaisen vähän tunkkaisen, paikallaan seisovan lämpimän ilman, joka sateen jälkeen aina on? Tunne siitä vain voimistui eilen, kun lämpötila nousi ainakin Tampereella 15 asteeseen. Nahkatakki liimautui selkään, ilman takkia oli kylmä ja takin kanssa kuuma, hiekka pöllysi ja bongasin ensimmäiset sortsiasun kaupungilta.

Kevät on mulle myös kaiken uuden aloittamisen aikaa, inspiroitumista ja innokkaana sinne tänne poukkoilua. Innostuksissani olen aloittanut tänä keväänä esimerkiksi koulunkäynnin, kun Haaga-Heliassa tarjotaan ruokajournalismin täydennyskoulutusta ja ilmoittautunut Training for Warriors -kokeilukerralle. Ihan hullua kumpikin – asioita, jotka on aika vahvasti mun epämukavuusalueella – ja ehkä siksi olenkin niistä näin innoissani!

Ja ihan oikeasti, vaikka edellinen lypsygaalakirjoitukseni saattoikin joltain muulta vaikuttaa, olen ihan superotettu ja iloinen siitä blogigaalaehdokkuudesta. Huumori vain on defenssi ja on helpompi lyödä leikiksi asia, jolla on itselle niin paljon merkitystä. Silloin kun sain tiedon, että MEN oli antanut Anttilan mainonnasta huomautuksen, oli se ihan valtava edistysaskel feminismille, sukupuolisensitiivisyydelle ja tietysti mainonnallekin, mutta ehdokkuus blogigaalassa olisi mulle henkilökohtaisesti vielä jotain megapaljon isompaa.

Silloin kun aloitin kirjoittamaan blogiani, oli toukokuu vuonna 2008. Juuri kukaan ei kirjoittanut blogia ja ne harvatkin kirjoittivat pääasiassa politiikasta. Niin minäkin. Muutaman vuoden jälkeen kuitenkin tapahtui ihan megaluokan blogimurros ja muotiin ja lifestyleen painottuvia blogeja alkoi tulla kuin sieniä sateella. Pian sen jälkeen myös perhe- ja ruokabloggaajat innostuivat ja pian suurinpiirtein jokainen raskaana ollut nainen perusti oman bloginsa.

Samalla yhteiskunnalliset blogit marginalisoituivat. Ei ollut muodikasta puhua politiikasta, yhteiskunnasta tai kulttuurista – jopa musiikki- ja leffablogeista tuli pienen piirin julkaisuja, eikä niiden kirjoittajista koskaan tullut julkkiksia. Ja miksipä olisi tullutkaan, yhteiskunnalliset aiheet harvoin on kaupallisesti kovin kiinnostavia, eivätkä superjulkkisbloggaajat ole perinteisesti halunneetkaan profiloitua mielipidevaikuttajiksi politiikan saralla.

Ja tässä valossa se, että minä – tai joku muua nimenomaan yhteiskunnallisista aiheista kirjoittaneista bloggaajista – voittaisin Vuoden Blogiteko -gaalassa, olisi ihan tähtitieeteellisen magea juttu. Siis niin hieno, että en edes uskalla ajatella sitä, siksi on niin hitokseen paljon helpompaa puhua mummon pöytäliinasta ja olla kuin ei olisikaan.

inspirationblowawards

Tai keväästä. On helpompaa puhua keväästä.

4 comments

 1. Sari

  Keväästä kannattaa puhua aina, mutta oisinko havainnut myös pienen nousun ns. asiablogien suhteen? Onnea ehdokkuudesta, saat ainakin minun ääneni!

  1. emminuorgam

   Kiitos! Ja joo kyllä, ihan selvästi on sellainen huomattavissa, siitä varmasti mun ehdokkuuskin johtuu! 🙂

 2. A-M

  Tässä postauksessa oleva äänestyslinkki on rikki (kaksoispiste puuttuu osoitteesta).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *