Festariunelmia

Suomi on kesätapahtumien luvattu maa. Joskus kuulin, että Suomessa järjestettäisiin 800 tapahtumaa joka päivä toukokuun ja elokuun välisenä aikana – ja jos katsoo jokaisen piskuisenkin pikkupaikkakunnan kesäkalenteria, niin se on hyvin helppo uskoa. Viimeistään huhtikuussa ihmiset alkavat haaveilla kesästä, kesälomasta ja tietysti kesätapahtumista. Siinä missä toiset unelmoivat mutaisista kumisaappaista, telttamajoituksesta ja kuuden päivän lonkerokännistä, itse unelmoin siististä Airb’n’b -asunnosta, shampanjasta ja laadukkaasta ravintolaruuasta. Eli tietysti Taste of Helsingistä.

Taste of Helsinki 2016, pressitilaisuuden menu

Bistro O Matin Haukiburger 2.0

Bistro O Matin legendaarinen haukiburger

Kun vuonna 2013 ensimmäistä kertaa astelin Kansalaistorin portista sisään, tuntui siltä kuin emoalus olisi kutsunut mua kotiin. Aurinko paistoi, ihmiset nauroivat, musiikki soi, joku törkkäsi kuohuviinilasin käteen ja huippuravintolat tarjoilivat äärettömän herkullista ruokaa ihan pilkkahintaan. Pelkästään kuvia katsomalla muistan jokaisen annoksen maut ja sen rinnassa kuplivan ihanan onnentunteen: tälläisiäkin kesätapahtumia on! Ei muovituoppeja, ei manserokkia (miettikää, jopa minä kaipaan välillä jotain muuta!!), ei humalassa toikkaroivia idiootteja eikä varsinkaan makkaraperunoita. Kaikkea noiden vastakohtia. Niin täydellistä!

Viime vuonna epäilin, että nuo muistot johtuivat vaan ensimmäisen vuoden kuherruskuukaudesta, mutta luojalle kiitos olin väärässä. Viime kesänä pääsin Taste of Helsinkiin kahdesti – ja toisella kerralla kihersin onnesta lasten kanssa. Muistan edelleen lasten ilmeet, Hildan innostuksen ja herkulliset maut – kaatuilevat viinilasit ja nurmikolle kipatut perunat sen sijaan on pyyhkiytyneet mielestäni ihan kokonaan pois.

Ravintola Tocan jälkiruoka, Maitosuklaavanukas, minttu-jugurttisorbettia, kaakaocrumble ja mansikkaa

Taste of Helsingin pressitilaisuus 2016

Ravintola Tocan jäkiruoka

Tänä vuonna Taste of Helsinki tulee ehompana kuin koskaan. Tapahtuma-alue on auki pidempään kuin ennen, ruokaan yhdistetään livemusiikkia ja ensimmäistä kertaa mukana on ravintola myös Suomen rajojen ulkopuolelta, kun tallinnalainen huippuravintola Ö pakkaa kimpsunsa ja kampsunsa ja pystyttää ravintolansa Kansalaistorille. Tänä vuonna ravintolat saavat myydä myös omaa nimikkoannostaan, jonka hinnoitteluun Taste of Helsinki ei puutu. Normaalistihan annokset TOH:issa maksavat 3-6 euroa, mutta nyt nimikkoannokset voidaan hinnoitella kalliimmin eli käyttää raaka-aineita, joita ennen ei ole ollut mahdollista käyttää. Toivon, etteivät ravintolat silti hinnoittele noita ihan meikäläisen budjetin ulkopuolelle – koko TOH:in hienous piilee siinä, että voi herkutella itsensä ihan ymmyrkäiseksi erittäin kohtuulliseen hintaan.

Tämä vuosi poikkeaa edellisistä myös erään Emmi Nuorgamin osalta: ensimmäistä kertaa suuntaan festareille ystäväporukassa, kun kulinaarikaksoseni ja Janica lähtevät mukaan. Ensimmäistä kertaa aion myös perehtyä Taste of Helsingin viiniosastoille ja jopa yöpyä Helsingissä! Ihan kreisiä – ja aivan sairaan ihanaa. En millään malttaisi odottaa kesäkuuhun!

Ilahduin myös positiivisesti, kun pressitilaisuudessa kerrottiin Tampereen olevan tänäkin vuonna edustettuna tapahtumassa. Kahtena edellisenä vuonna Pontevan Veljekset ovat pitäneet Mansen lippua pystyssä, mutta nyt areenalle astelee Arto Rastas ja Hella&Huone. Arto vastasi myös pressin alkuruuasta ja kylmäsavustettu maa-artisokka ja lapin riimilehmä veivät kielen mennessään. On mahtavaa, että Taste of Helsinki valitsee joka vuosi mukaan myös ravintoloita Helsingin ulkopuolelta – tänä vuonna itseasiassa puolet on muualta – vaikka nimensä mukaisesti voisi pitäytyä vain pääkaupungin ravintolatarjonnassa. Itseäni ottaa aina ihan valtavasti päähän, kun muun Suomen ravintoloiden tasoa vähätellään ja naureskellaan, että aidosti hyvät ravintolat ovat kaikki Helsingissä.

Arto Rastas, Ravintola Hella&Huone

Kylmäsavustettua maa-artisokkaa, lipstikkaa ja ruisviskillä maustettua Lapin härkää

Hella&Huoneen leipä

Pressitilaisuuden yhteydessä järjestettiin myös Electroluxin ja Suomen Kokkimaajoukkueen kokkikoulu, jossa tehtävänämme oli valmistaa kylmäsavulohitartar lisukkeineen. Kokkauksen jälkeen leikkimielinen kokkailu muuttui kaikkea-muuta-kuin-leikkimieliseksi, kun annosten esillepano osoittautukin kilpailuksi. Siinä oli kuulkaa ruokabloggaajien egot koetuksella ja lopulta voiton vei Suusta suuhun -blogin Alisa. Itse tulin kuulemma ansaitulle hopeasijalle – vaikka toki pidän itseäni henkisenä voittajana. Electrolux ja Kokkimaajoukkue järjestävät näitä kokkikursseja myös Taste of Helsingissä, joten jos huippukokkien keittiövinkit kiinnostaa, niin suosittelen ehdottomasti osallistumaan!

Electroluxin kokkikoulu

Electroluxin ja Suomen kokkimaajoukkueen kokkikoulu

Oma annokseni kokkikoulussa

Suusta suuhun -Alisan voittaja-annos

PS. Taste of Helsingin ennakkolippupaketit on myynnissä 22.4. saakka. Kannattaa siis toimia nopeasti, jotta varmistat pääsyn festarialueelle silloin kuin sinulle parhaiten sopii ja saat liput ja polettipaketit myös normaalihintaa hiukan edullisemmin! Kaikki Taste of Helsingissä olevat ravintolat ovat Bistro O mat, Pastor, Sinne, Ask, Muru, Toca, Hella & Huone, Kolmon3n, Grön sekä Tallinnan vahvistus Ö.

2 comments

  1. satsu

    Aurinko! Toh! En malta odottaa! Onko yösija muuten jo varattu? Mulla on viikon takaa ihan positiivinen airb’n’b kokemus Helsingistä!

    1. emminuorgam

      Itseasiassa ei ole. Linkkaa ihmeessä, jos sulla on joku hyvä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *