Burger Bar the Bull – not so fine dining

Kiistatta yksi Tampereen tämän kevään odotetuimmista ravintolauutuuksista on ollut Gastropubien Lappalaisten uusi ravintola Hatanpään valtatiellä. Gastropubit tunnetaan mutkattomasta ruuasta, laadukkaista juomista ja rennosta meiningistä ja uuden burgereita tarjoavan The Bullin avaaminen aiheutti vipinää myös omaan punttiini. Kävimme Janican ja Mansen Muijien Annan kanssa viime perjantaina Bullissa syömässä ja kuvaamassa Tampere Food Clubin gastropubkierroksen inserttiä.

Kuten olen jo aiemminkin sanonut, niin ravintolassa syöminen nousee ihan erilaiselle levelille, kun sen tekee ravintolan omistajan kanssa. Nytkin oli supermielenkiintoista kuulla, miksi Burger Bar the Bull on perustettu, missä kaikkialla burgereita on testimielessä syöty ja miksi konsepti on hiukan erilainen kuin muissa ravintoloissa. Erityisen otettu olin siitä, että monen listalla olevan burgerin taustalla oli tarina, joka liittyi ravintolan henkilökuntaan: milloin maut oli napattu mummon reseptikirjasta ja milloin listalle otettu omia lempiruokia. Burgerilista on todella laaja ja burgereiden lisäksi sieltä löytyy myös esimerkiksi jenkkiklassikko Reuben – pastramilla ja sinapilla täytetty sandwich – joka täytyy ihan ehdottomasti käydä vielä syömässä.

Burger Bar The Bull Tampere

Burger Bar The Bull Tampere

Burger Bar The Bull Tampere

Burger Bar The Bull Tampere

Instagramissa jo kyseltiinkin, että ovatko burgerit oikeasti niin terveellisiä, kuin miltä ne näyttävät, ja vastaus taitaa olla kyllä. Bullissa hampurilaiseen laitetaan vain salaatinlehti, marmorihärästä jauhettu pihvi (joko 150g tai 250g) ja listalta valitut lisukkeet. Kun siis valitsin Dirty Harry sinihomejuusto&sipulikompotti-purilaisen, oli sämpylän välissä vain salaattia, pihvi, juusto ja sipuli. Suolakurkut, tomaatit, sipulit ja ketsupit tarjoillaan erikseen ja niitä saa kukin lisätä burgerinsa väliin kuten tahtoo. Janica päätyi guacamolella ja pico de gallo -salsalla höystettyyn El Santoon ja Anna Porn Masteriin eli tamarinditahnalla ja chilillä maustettuun burgeriin.

Ja tässä tuleekin nyt se varmasti eniten mielipiteitä jakava asia: pitääkö burgerin olla terveellinen ja simppeli? Riittääkö se, että pihvi on laadukas ja mehevä, vai haluatko pumpata itsesi rasvalla ja suolalla burgerin syödessäsi?

Burger Bar The Bull Tampere

Burger Bar The Bull Tampere

Burger Bar The Bull

Olen nyt viikon tutkiskellut sisintäni ja tullut siihen tulokseen, että itse kuulun jälkimmäiseen sarjaan. Jäin kaipaamaan omaan burgeriini lisää homejuustoa ja kaikki pöydässämme taisivat lisätä pihviin suolaa. Parempi tietysti niin päin – ne jotka ovat tottuneet maltillisempaan suolaan pystyvät myös nauttimaan Bullin burgereista. Konsepti, jossa kurkut, tomaatit ja sipulit tarjoillaan erikseen, on todella hauska ja tykkäsin kovasti napsia näitä burgerin syömisen ohessa. Olen kuitenkin henkeen ja vereen soosi-ihminen ja olisin kaivannut burgerin kostukkeeksi vielä jonkin makuihin sopivan kastikkeen. Koska tilasin purilaiseni pienemmällä pihvillä, ei lihasneste ihan täysin riittänyt kostuttamaan sämpylää ja se oli osin vähän kuivahko.

Listalla on kuitenkin onneksi jos jonkinlaista dippiä ja kastiketta, jolla omaa annostaan voi tuunata. Me maistoimme BBQ:n, tryffelimajon, chilitahnan, chimichurrin ja perusmajoneesin ja varsinkin tuo chimichurri oli erityisherkullista! Lisämaksusta voi myös esimerkiksi tilata ranskalaiset juustokuorrutuksella tai kokeilla ravintolan omalla reseptillä valmistettua coleslaw’ta.

Burger Bar the Bull Tampere

Burger Bar the Bull Tampere

Myös Burger Bar the Bullin juomalista on ihan omaa luokkaansa. Listalla on käsityöläisoluiden lisäksi esimerkiksi natural viinejä, jotka on valmistettu kokonaan ilman kemikaaleja ja mahdollisimman vähän eri tekniikoita käyttäen. Kuten kaikissa Gastropubeissa, myös Bullissa henkilökunta tuntee viinit ja oluet kuin omat taskunsa ja painottivat kovasti sitä, että heille saa tulla myös vain juomaan – the Bull ei ole vain ruokaravintola, vaan siellä voi myös istua iltaa hyvässä porukassa. Itseäni jäi vähän harmittamaan, että perjantaina iltapäivällä ravintolaan pyrkinyt lapsiperhe käännytettiin ovelta pois, sillä ravintolaan ei saa tuoda lastenrattaita. Toisaalta ymmärrän tämän hyvin – ravintola oli tupaten täynnä ihmisiä koko sen parituntisen ajan, jonka me siellä viihdyimme, mutta toisaalta sitten taas arvostan kovasti sitä, että tälläiset tilanteet pyrittäisiin ratkaisemaan niin, että kaikille jää siitä hyvä maku suuhun.

Kaikenkaikkiaan Burger Bar the Bull on erittäin tervetullut ja freshi lisä Tampereen burgerskeneen. Konsepti on erilainen kuin muilla ja oman hampurilaisen kokoaminen mielenkiintoinen kokemus. Jälkikäteen mietin, että Bull on kuin hampurilaisten Sitko: rento, laadukas, trendikäs – berliiniläinen, kuten Lappalainen ravintolaansa luonnehti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *