Lastenkulttuurikeskus Rulla uudistuu – kerro mielipiteesi!

Kun vähän reilut kaksi vuotta sitten tutustuin ensimmäistä kertaa Rullaan, olin siltä seisomalta täysin myyty. Lastenkulttuurikeskus Rulla oli heti ensimmäisestä kerrasta lähtien paikka, jossa meidät otettiin hymyillen vastaan, autettiin lasten kanssa, leikitettiin Hippusta ja syliteltiin Einoa, kun omat kädet meinasi kahden vauvan kanssa loppua. Ilman Rullaa ja Pikku Kakkosen Puistoa en olisi siitä ensimmäisestä kesästä selvinnyt hengissä, enkä pysty saamaani apua – varsinkin sitä henkistä – sanoin kuvailemaan. Kahden vuoden aikana meistä on Rullan henkilökunnan kanssa tullut hyviä tuttuja ja kun meidän perhettä pyydettiin mukaan suunnittelemaan uutta Rullaa, suostuin heti.

Lastenkulttuurikeskus Rulla siis muuttaa Keskustorille Vanhan Kirjastotalon tiloihin vuonna 2018. Tiloja ja toimintaa suunnitellaan nyt ja ensimmäinen katselmus tiloihin järjestettiin muutama viikko sitten. Meidän lisäksi mukana on mm. erityisperheiden vanhempia ja opettajia sekä kulttuurialan ihmisiä. Kysyin heti tuon ekan katselmuksen jälkeen, että saisinko kysyä myös teidän mielipiteitä ja toiveita uuteen Rullaan liittyen, ja ilokseni lupa heltisi. Lastenkulttuurikeskus Rullan työntekijöille on todella tärkeää kuulla, mitä mieltä Rullan isot ja pienet asiakkaat ovat ja erityisesti millaista toimintaa ja toiminnallisuuksia uusiin tiloihin on suunnitteilla. Eli nyt, sana on vapaa!

Tässä on viimeisin pohjapiirustus Rullan uusista tiloista. Linkin takaa pystyt lataamaan tuon myös PDF-muodossa, puhelimen näytöltä saattaa olla aika hankala tihrustaa tilojen nimiä. Tässä suunnitelmassa sisääntulo on siis äärimmäisenä oikealla ja heti sen vierestä löytyy narikka, jossa on myös vaunuille hyvin tilaa. Sen jälkeen on erilaisia työpajatiloja, näyttelytiloja ja lopulta yksi isompi toiminnallinen tilakin – konsertit järjestetään tulevaisuudessa yläkerran upeassa konserttisalissa.

Lastenkulttuurikeskus Rulla muuttaa uusiin tiloihin vuonna 2018

 

Ylempään kerrokseen on tulossa myös kahvila ja muuta kulttuuripalveluiden toimintaa. Myös näihin saa esittää toiveita, millaisia asioita te kaipaisitte Rullan yhteyteen ja mitä suunnittelussa kannattaisi ehdottomasti ottaa huomioon?

Antakaa ideoita, ehdotuksia, risuja ja ruusuja joko tässä kommenttikentässä tai minulle meilillä emmi.nuorgam (at) gmail.com niin vien terveiset eteenpäin. Sen voin jo nyt sanoa, että Rullasta tulee varmasti upea – pelkästään miljöö on jo henkeäsalpaavan kaunis.

12 comments

 1. Savusuolaa Janica

  Ainakin kunnon kahvila Rullan yhteyteen olisi kiva. Tila, jossa voisi syödä omia eväitä, ja josta voisi ostaa kahvia ja sämpylöitä ja vastaavia.

  1. Maarit

   Komppi tälle. Wc-tilat ovat nykyisessä haasteelliset, niihin olen kaivannut parannusta, esim. matala käsienpesuallas helpottaisi kovasti varsinkin kahden pienen kanssa asioivaa.

   Vauvanurkka on ollut ihana, myös erillinen taaperoiden puuhanurkka olisi jees.

 2. iina

  Tuleeko aulat olemaan ”tyhjiä”? Kiipeilyseinä olisi hieno! Kahvila on loistava lisä!

 3. Emilia

  Vanhassa Rullassa minusta huonoin juttu on tosi vaikeasti saavutettava vessa. Uusissa tiloissa wc-tilat näyttävätkin olevan keskeisellä paikalla. Toivon niihin hoitopöytää ja isoa lavuaaria vaipanvaihtoa ajatellen. Joku rauhallinen tila/nurkkaus ja nojatuoli imetystä ajatellen olisi myös kiva, ja paikka omien eväiden syömiselle. Ja nämä saisi olla lähellä vessaa. Näyttelyiltä toivon toiminnallisuutta, tiloja ja teoksia joihin voi tutustua kaikkien aistien kautta, ja eri ikäisten lasten monipuolista huomioimista. Aukioloajat voisivat olla nykyistä pidemmät/vaihtelevammat. Olisi kiva jos ainakin jonain päivänä Rulla olisi auki myöhemmin iltapäivällä/illalla. Nykyinen aukioloaika on osunut monilla ikävästi päiväuniajan päälle.

 4. Laura

  Näyttelyitä, joissa kaikkeen saa koskea; kahvilatila ruokailuhommiin; tilavat, isot vessat hoitopöytineen; teatteritila, jossa voi näytellä ja tehdä nukkeateatteria ja järjestää elokuvanäytöksiä; temppuhuone ja kiipeilyseinä pienille sirkustelijoille ja marakateille; vauvojen vedenalainen maailma ilmammuuta; pehmeä, lempeä rauhoittumisnurkka; värejä, muotoja, laulua, runoja, loruja, löpinää, piiloja, pahvilaatikoita, hauskaa, viisautta, hyvyyttä, reiluutta ja tasa-arvokasvatusta; kaikkien lasten ja perheiden vastaanoottavainen olohuone, Keskustorin ja Tampereen syrän. <3

  t. Rulla-fani vuodesta 2012

  Ja kiitos blogista, vertaistuesta ja kuolaaheruttavista ruokakuvista!

 5. Marjaanaj

  Komppaan edellisiä eli vessatilat ja kahvila ovat tärkeitä parannuksia. Vedenneidon valtakunta on ollut ihana, elämyksellinen paikka ihan pienenkin vauvan kanssa, jonkinlainen vastaava nurkkaus olisi edelleen kiva olla.

 6. Annika

  Esteettömyys! Erityisperheiden ääntä toivottavasti tosiaan kuunnellaan, että pyötätuolistakin pääsisi osallistumaan, ei vaan tulemaan paikan päälle.

 7. máret

  Toistoa, mutta sanon silti:
  – wc-tilat: tilavat kopit, mieluusti ainakin yksi ”perhekoppi” eli minne voisi mahtua rattaiden/vaunujen kanssa ja kuitenkin mahtuisi isompaa lasta käyttämään asialla ja vaihtaa vauvan vaippaa, yksi lastenpöntöllinen koppi ja matala allas, niin vähän isompi lapsi voisi itsekin käydä
  – hoitotasoja voisi olla myös eteisessä tai muualla käytävällä helpottamassa pukemista
  – nojatuoli/keinutuoli / rauhallinen nurkka imetystä varten
  – kiipeilyseinä / puolapuita seinällä
  – vauvojen vedenalaisen maailman kaltainen rauhallisempi tila kaiken toiminnallisuuden vastapainoksi rauhoittumista varten
  – kahvilaan / eväiden syöntiä varten useampia syöttötuoleja, eväiden lämmitykseen vedenkeitin/mikro
  – eteiseen istuimia (helpottaa pukemista), hyllykkö kengille (jos paljon väkeä, lattia ei ihan lainehtisi kengistä), lukittavia lokeroita, jonne voisi jättää puhelimen, lompakon ym. pienemmät arvotavarat (ei tarvitsisi kanniskella laukkua mukana)
  – monipuoliset aukioloajat
  – taidetta monille aisteille
  – toimintaa myös taaperoille (vähän väliinputoajia 1-2-vuotiaat, kun vauvojen seuraan liian isoja yli 3-vuotiaiden seurassa meinaavat jäädä jalkoihin ja vähän kerhoja 1-3-vuotiaille)

 8. emminuorgam

  Kiitos paljon kommenteista, samoja asioita olen itsekin pyöritellyt! Tällä haavaa olen siinä käsityksessä, että kahvilan yhteydessä saisi syödä myös omia eväitä, mikä olisi musta todella hyvä juttu! Ja jotain kevyttä lounasmahdollisuutta toivoin myös, kohtuuhintaista keittoa tms.

 9. Laura

  Hei, ja jos uus Ralla ois sellanen koko kaupungin lapsiperheiden olohuone, niin vois olla rauhallisemmille tyypeille joku sellanen luku- ja lötkötyshuonekin. Oon ainan ihastellu Katti Matikaisessakin vilahtavaa Seinäjoen kirjaston lastenosastoa: siellä on ihania, mitä mielikuvituksellisimpia lukunurkkia, joiden pintamateriaalit vetoavat monenlaisiin aisteihin. Nii että sellane!

  1. emminuorgam

   Joo, olen kadehtinut ihan samaa! Tämä on tosi hyvä idea, laitan ehdottomasti eteenpäin. 🙂

 10. Moona

  Samoja juttuja minäkin kaipaan: laajemmat aukiolot, vessa helpommin saavutettavaksi ja tuo kahvio kuulostaa hyvälle!
  Mukavia soppia missä olla rauhallisemminkin, lueskella yms. esimerkiksi juuri kahvilan yhteyteen. Ja kahvilaan luomua! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *