Tärpit Taste of Helsinkiin

Kaatosateesta huolimatta Taste of Helsinki oli taas juuri niin ihana kuin mitä muistinkin! Hauskaa seuraa, herkullista ruokaa ja loistavia drinksuja – mitä muuta sitä ihminen torstailtaan voisi toivoa?

Omiksi suosikeiksini nousi kaksi annosta: Askin ”Metsä” eli sienirisotto ja pikkelöity sieni sekä Grönin hiillostettu kesäsipuli. Grönin annoksen bongasin vasta jälkiruokakierroksella, mikä oli siinä mielessä harmi, etten ehtinyt santsata. Mutta santsatkaa te, herkullista!

image

image

Näiden lisäksi joukosta erottui todella positiivisesti edukseen myös muutama muu annos.

image

Hella & Huoneen maa-artisokkaa, Tocan arancini (suosittelen kovasti, paras syömäni arancini!) ja Sinnen paahdettua lohta.

image

image

Pastorin mustekala, joka upposi jopa tälläiseen mereneläviä karttavaan ihmiseen. Fermentoitu chili oli ihanaa!

image

Tallinnalaisen Ö:n tartar, jota on kovasti hehkutettu somessa. Oikein hyvä tartar, mutta koko meidän seurue olisi kaivannut lisää suolaa.

image

image

image

Suosikkijälkkäreitäni olivat tuo ylläoleva Grönin kuusenkerkkähässäkkä ja se pressissäkin tarjoiltu Tocan maitosuklaavanukas. Vähän jäin kaipaamaan juustoja, joita ei tainnut olla tänä vuonna tarjolla ollenkaan, mutta ehkä ensi vuonna! Suosittelen käymään myös Aperolin drknkkiteltassa – todella kaunis sisustus, herkulliset drinkit ja erinomaista palvelua. Harmittaa, ettei sateen vuoksi tehnyt mieli jäädä hengailemaan alueelle pidempään, mutta toisaalta festarijohtaja Barry McNamara lupasi, että ensi vuonna paistaa taas aurinko, joten sitä odotellessa!

Ja sitten se klassikko: mitkä on olleet teidän suosikkiannoksia?

2 comments

  1. Viv

    Tuo Grönin kuusenkerkkäannos oli kyllä kaikessa erikoisuudessaan aika herkku!
    Muutenkin jälkkäripuoli oli mielestäni tänä vuonna ihanan raikas ja kesäinen, ei ollenkaan niin äklömakea, mihin aiemmin on totuttu. Jos muistan oikein, taisin tänään innostua syömään peräti neljä eri aterian päättäjää, :DD

    1. emminuorgam

      Joo olen ihan samaa mieltä! Mikä suolaisista oli sun suosikki? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *