Elämäni ensimmäinen kaupunkijuhannus

Jos en ihan väärin muista, niin en koskaan ennen ole viettänyt juhannusta kaupungissa. Jos lapsi- tai taloustekniset haasteet ei vaivaisi, niin viettäisin juhannuksen ykkösmieluiten Utsjoella ja kakkosmieluiten Kaskisissa tai Hiivakivellä, mutta erilaisten sattumusten summana tämä juhannus vierähtää kotona. Epävakainen sääennuste, järveen juoksevat lapset, orastava kesäflunssa ja muutamassa neliössä ilman lapsiseuraa pyöriminen alkoi tuntua jo ajatuksena niin stressaavalta, että luovutin suosiolla. Ei auton kanssa säätämistä, tuntikausien autossa istumista, pätkivää mobiilinettiä ja tungeksimista perhemarketeissa, vaan toivottavasti jotain ihan muuta.

Itseasiassa olen aika yllättynyt siitä, mitä kaikkea täällä on nyt juhannuksena tarjolla! Ilman lapsia menisin takuuvarmasti Pakkikselle Valtteri Festivaaliin Vesalan keikalle. Lasten kanssa suunnataan kuitenkin ehkä Koiramäen juhannukseen tai Viikinsaaren juhannukseen – Pyynikille Rosendahlin rantaan kokkoa katsomaan mennään ihan varmasti!

Juhannussuunnitelmia

Kutsu on myös käynyt jo oman pihan pallogrillivestivaaleille, joissa uusitaan ne meidän edelliset grillibileet – ilman jääkiekkoa tällä kertaa – ja Teiskon sydämen sykkyrälle vetäviin mökkimaisemiin. Ja jos sääennusteet pitää paikkansa, niin Rauhaniemen kallioilta meidät löytää aina aamupäivisin! Tai torilta, puistosta, omasta pihasta – mistä vain!

En siis tiedä mitä tehdään. Varmaa on on ainoastaan se, että tehdään juuri sitä mitä huvittaa! Ja syödään jäätelöä ja mansikoita, sen olen luvannut lapsille.

Ihanaa juhannusta ihmiset, pitäkää toisistanne huolta ja nauttikaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *