Keisarinnan uudet vaatteet

Olen tänä kesänä löytänyt muutaman uuden lempparivaatteen, joista toinen on vilahdellut jo blogissa ja Instassakin. Elisa postasi vähän aika sitten Instaan kuvan Silverjunglen maksihameesta ja ihastuin hameeseen heti. Pehmeä puuvillahame taskuilla – oikeastaan kaikki mitä ihminen tarvitsee!

Itse tilasin hameen mustavalkoisena – tietysti – ja klikkasin ostoskoriin nettikaupan poistokorista myös harmaameleeratun, paksusta puuvillasta tehdyn maksimekon.
Kuvan perusteella en ollut ihan varma, että sopisiko mekko mulle tai olisiko tämä yhtään mun väri. Kuvassa oli vähän se sama ongelma kuin lähes kaikissa muissakin nettikaupoissa: vaatteet on puettu niin hoikkien ihmisten päälle, että on todella hankala hahmottaa miten ne näiden ryntäiden päälle laskeutuu.

Tällä kertaa onni oli kuitenkin puolellani ja mekko osoittautui ihan nappivalinnaksi! Tykkään tuosta jämäkästä, vähän collegen tyylisestä kankaasta todella paljon ja tissitkin mahtui mekkoon kaikista ennakko-oletuksista poiketen.

Silverjunglen vaatteet on eettisesti tuotettuja ja vain sertifioiduista kankaista valmistettuja – tosin vähän täsmällisempää tietoa kaipaisin. Merkki oli minulle ihan vieras, mutta jos joku tuntee valmistajaa paremmin, niin kertokaahan missä vaatteet tarkalleen ottaen valmistetaan ja kuka ne tekee? Ilmeisesti Silverjungle on nimestään huolimatta myös kotimainen yritys, joten siitä tietysti pisteet kotiin. Hintaa näille kahdelle vaatteille taisi tulla nelisenkymppiä, eli hintakin oli enemmän kuin kohdallaan. Toimitus tosin kesti ihan luvattoman kauan – NOSHin toimitusaikoihin tottuneena oli 3 viikkoa ihan oman kärsivällisyyskykyni ylärajoilla.

Kieli pitkällä odottelen naisten syysmallistoa – voin kunpa se ei olisi täynnä tähtiä ja sydämiä, kuten kotimaisilla merkeillä harmillisen usein on tapana. Sisustustyynyt tyynyinä, eiks niin?

10 comments

 1. Noora

  Ihan törkeen hienot hiukset! Mekoille myös pisteet mutta tukka korjaa potin näissä kuvissa. Upee nainen.

  1. emminuorgam

   Kiitos Noora! Heini näitä taikoo KOKO by Vili Ketolassa. 🙂

 2. itse minna mänttäri

  Minua vähän hämää tuo hinta – että jos nämä ovat oikeasti eettisesti tuotettuja niin miten voivat olla niin halpoja? Alehinta on tietysti alehinta mutta ei nuo lähtöhinnatkaan päätä huimaa. Outoa ettei tuotteiden alkuperästä mainita nettisivuillakaan mitään.

  1. emminuorgam

   No sepä se. Mäkin hämmennyin hinnoista ja juuri siitä, ettei missään kerrota mitä tuo eettinen tarkoittaa. Taidan laittaa sinne meiliä!

 3. Laura

  Tosi hyvännäkönen mekko!

  Noshiin hurahduksen jälkeen tilasin kerran Silverjungleltakin, ajattelin jotenkin että kaikki kotikutsuvaatteet on yhtä pop. Itelleni ostama neulehuppari on ihan kiva, joskin nyppyyntyy tosi helposti. Mut M:lle ostetussa collegepaidassa oli ommeltu kuva ja se rispaantu ompeleista heti :/ samoin kun housujen polvipaikoista tuli jo parissa pesussa tosi epäsiistit. En oo juuri sit muuta tilannut enää… vaikka on siellä ollut ihan kivoja sellasia simppeleitäkin, noshilta taas tulee enemmän värejä ja kuvioita. Ja huomiona muuten kokomerkinnöistä jos tilaa lapsille, että kun Noshin 98/104 vaatteet on meillä edelleen käytössä ja vielä varmaan hyvän aikaan, niin nää silverjunglen 98/104 on mennyt pienten pinoon jo aikaa sitten.

  1. Emmi Nuorgam

   Kiitos linkistä! Jos tehtaat sijaitsevat pääasiassa Englannissa, Portugalissa ja Sri Lankassa, niin missä muualla niitä on? Suunnitteletteko vaatteet itse, vai tuodaanko ne vaan maahan? Entä missä kankaat valmistetaan? 🙂

   1. Saana

    Ranskasta on ainakin tullut jossain vaiheessa tullut vaatteita myös. Mutta viime kaudella kaikki vaatteet tuli Sri Lankasta ja Portugalista. Joissain vaatteissa löytyy myös merkintä valmistusmaasta siitä paperilapusta, joka vaatteissa roikkuu. Tarkoitus olisi saada valmistusmaa jokaiseen tuotteeseen näkyviin tulevaisuudessa!
    Suunnittelija on Ninamaria Arkonsuo, eli ihan suomalaista suunnittelua. 🙂 Hänelle (niin kuin koko tiimille) ekologisuus ja eettisyys on todella tärkeitä periaatteita, joten siitä ei tarvitse huolehtia etteivätkö vaatteet täyttäisi näitä periaatteita!

    1. Emmi Nuorgam

     Kiitos Saana! Valitettavasti kuitenkaan se, että jokin asia on tärkeä, ei vielä tarkoita konkreettisesti mitään. Olisi mahtavaa jos Silverjungle voisi avata sivuillaan koko kuvion, niin ei jäisi mitään epäselvää. 🙂

     1. Saana

      Laitan pyyntöä eteenpäin. 🙂 Uskon myös, että ihan sähköpostilla toimitusjohtaja osaa avata näitä periaatteita lisää. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *