Lasten kanssa ravintolassa: Piazza Foodfactory

Jos tamperelaiselta kysyy ravintolavinkkejä lasten kanssa, on viimeistään viides vastausvaihtoehto Scandic Cityn Piazza Foodfactory. Syy on melko ilmeinen: esteetön sisäänpääsy, isot vessat, lastenlista ja leikkipaikka. Tuo ravintolaketjujen lahja vanhemmille, joiden lapset eivät pysy sekuntiakaan paikallaan! Vaikka edelleen olen sitä mieltä, ettei leikkipaikka automaattisesti tarkoita helpompaa ruokailua ja parempaa illalliskokemusta, on pakko myöntää, että sillekin on aikansa ja paikkansa. Esimerkiksi eilen, kun lapsellisella lounasseuralaisellamme oli kaksi tuntia aikaa junien vaihdon välissä.

Olimme lauantaina jo jonossa, kun ravintola puoliltapäivin aukesi. Aika yllättäen emme suinkaan olleet ainoita, meidän lisäksemme taisi viitisen pöytää täyttyä heti avaamisen jälkeen. Piazza Foodfactory mukailee nimensä mukaisesti toria, jonka laidalla on muutama erilailla stailattu keittiöluukku. Tila on valoisa ja leikkihuone oli etenkin avaamisen aikaan hämmentävän siisti – usein ravintoloiden leikkipaikat ovat niin törkyisiä, ettei niihin juuri viitsi päästää lapsia yksinään leikkimään. Me otimme pöydän suoraan leikkipaikan vierestä ja saimmekin pian ruokalistat – lapsille oma Sigge Siilin lista ja aikuisille Piazzan Deli&Grill -lista.

piazza-foodfactory

scandic-city-tampere

piazza-tampere

Palvelu oli heti alusta saakka oikein ripeää. Ehkä jopa vähän turhan ripeää – sinä aikana kun lounasseuralaiseni oli lapsineen vessassa, käytiin tilaustamme kyselemässä kolmeen otteeseen. Lopulta pyysin hiukan aikaa, jotta voisimme rauhassa tutustua listaan ja seuralaisenikin ehtisi hetken istahtaa, jonka jälkeen saimmekin aikaa ihan reippaasti.

Pähkäilin itse kahden listan antipastolautasen väliltä. Olen aiemmin syönyt talon antipastolajitelman, jonka tiesin oikein erinomaiseksi ja juuri sopivaksi lounasnälkään, joten siksi päädyin tällä kertaa ”summer plateen”, kesäiseen versioon tästä. Seuralaiseni tilasi pizzan omilla täytteillä ja lapset valitsivat listalta lihapullia ja pasta bolognesea. Lastenlistan toteutus oli hauska: lapset saivat itse rastittaa tilauksensa juomineen ja lisukkeineen, jonka lisäksi listassa oli muutama arvoitus- ja päättelytehtävä ja tilaa piirustuksille.

piazza-lastenlista

kokemuksia-piazzasta

Tilaamisen jälkeen tuotu talon leipä levitteineen oli todella hyvää. Harmittaa, etten huomannut kysyä millä marjoilla leipä oli maustettu, sillä marjat (ehkä puolukat?) toivat kivaa vaihtelua tavalliseen maalaisleipään. Lapset tykkäsivät leivästä todella paljon ja oli kiva, että heidät sai naulittua pöytään jotenkuten jo ennen ruokien saapumista.

piazza-antipasto

Oma annokseni saapui ensimmäisenä ja pakko myöntää, että pettymys oli suuri. Jos vertaa annosta tuohon aiemmin linkkaamani jutun annokseen, on ero kuin yöllä ja päivällä. Marinoidun sipulin ja kasvisten lisäksi laudalla oli ”kanasalaatti” eli muutama pieni kanakuutio majoneesissa, kaksi siivua paahtopaistia ja marinoidun fenkolin alla pieni kasa mitäänsanomatonta lämminsavulohta. Juustoa sentään oli ihan mukavan reilu pala, mutta muuten annos oli kyllä todella pikkuruinen. Pyysin sen kaveriksi kuitenkin lisää leipää, jonka tarjoilija valitettavasti unohti tuoda ja jonka saimme sitten vasta, kun ruoka oli jo syöty.

Toisaalta sitten taas lasten annokset olivat ihan valtavan suuret. Heille olisi mainiosti piisannut yksi annos puolitettavaksi, joten siitä kyllä pisteet Piazzalle! Maut olivat aika hentoisia, mutta toisaalta varmaan sopivat hyvin monen lapsen suuhun. Kasvikset olivat ihanan tuoreita ja niitä oli annoksissa paljon.

piazza-pasta-bolognese

piazza-lihapullat

 

Seuralaiseni pizza sen sijaan.. No. Tarjoilija varoitteli sitä tilatessa, että pizzassa saattaa kestää hiukan kauemmin, mutta kun kauemmin osoittautui 20 minuutiksi, otimme riskin. Puolen tunnin jälkeen hänelle tuotiin kuitenkin salamipizza, jota kasvissyöjänä hän ei ollut tilannut. Tästä hetken kuluttua pöytään kannettiin kana-caesarpizza, joka niinikään oli väärin. Tunnin odottelun jälkeen lopulta oikea pizza saapui, mutta lapselle hyvitykseksi luvatut kasvikset viipyivät myös aika pitkään. Onneksi meillä oli 2h aikaa ruokailulle, sillä laskut saimme lopulta varttia vaille kaksi, kun deittini juna lähti liikkeelle tasan kahdelta.

Lounaan jälkeen tunnelma oli hiukan ristiriitainen. Tavallaan ymmärrän ravintolan viehätyksen ja erityisesti lapsiperhesuosion. Leikkihuone on ehdoton plussa ja lastenlista toimiva. Hienot maitolasit, pillit, lasten aterimet ja muu pelasi oikein mallikkaasti. Toisaalta kuitenkin tarjoilu oli haparoivaa ja osin tylyäkin, eikä tunnelma ollut niin tervetullut kuin odotin. Piazza Foodfactory ei myöskään tarjonnut uusia makuelämyksiä tai saanut vettä herahtamaan kielelle siten, kuin ravintolassa olisi ihana saada. Ilman lapsia tuskin palaisin Piazzalle uudemman kerran, mutta tuollaiseen kakaroiden kanssa sekoiluun ravintola ajaa hyvin asiansa.

Piazza Foodfactory

Niin ja pakko mainita, että Piazza Foodfactory kyllä hyvitti mokat kiitettävästi – me saimme toisen lastenannoksen ilmaiseksi ja deittini taisi saada pizzan puoleen hintaan. Kaikenkaikkiaan jälkimaku on siis ihan positiivinen, vaikka paikanpäällä meinasi jo hiukan savu nousta korvista.

Lue myös:

Lasten kanssa ravintolassa: Saako vauvan tuoda ravintolaan?

Lasten kanssa ravintolassa: Tampereen lapsiystävälliset ravintolat

Lasten kanssa ravintolassa: Rouhea ravintola Roast

Lasten kanssa ravintolassa: moderni turkkilainen Malabadi

Lasten kanssa ravintolassa: kaupungin paras Pork&More

Lasten kanssa ravintolassa: hipsterimpää pizzaa Sitkossa

2 comments

  1. nappi

    Mulle on jäänyt aika samanlaiset fiilikset Piazzasta: periaatteessa puitteet kohdallaan, mutta palvelu tosiaan sekavaa – yksi tarjoilija sanoo toista ja toinen jotain muuta – eikä ruokakaan itsessään ollut niin hyvää, että sinne sen takia palaisi. Harmi, pienellä panostuksella tuo voisi olla ihan huippu mesta! Sijainti ainakin on yksi kaupungin parhaista.

    Tuo kuvio, että ensin ruoka/juomavalintoja tullaan kysymään kun on just saanut istuttua alas ja toisen kerran minuutti sen jälkeen, minkä jälkeen lisäaikaa pyydettäessä meneekin 20 min, toistuu musta yllättävänkin monessa paikassa. Siinä tulee aina sellainen olo, että mua rangaistaan kun en osannut valita nopeammin.

    1. Emmi Nuorgam

      Joo, olen ollut huomaavinani samaa. Usein pyydän myös suosituksia, joita varsinkin kesällä on todella hankala saada. Toki ymmärrän, että liikkeellä on paljon kesätyöntekijöitä, mutta osoittaisi ravintoloitsijalta todella hyvää pelisilmää kouluttaa extratkin kunnolla – itse olen niin otollinen lisämyyntiuhri, että aina harmittaa, kun se jää tekemättä tai saamatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *