Tampere Food Fest, katuruokaa Kukkaisviikoilla

Yhteistyössä Kukkaisviikot

Tampere Food Festejä näyttää leimaavan vuodesta toiseen täydellinen keli ja hyvä ruoka. En tiedä mitä taikoja Kukkaisviikkojen tuottaja joka kesä tekee, mutta syystä tai toisesta Kukkaisviikoilla on aina loistava sää. On pakko myöntää, että Kukkaisviikot ei parikymppisen Emmin mielestä vaikuttanut erityisen kiinnostavalta tapahtumalta, mutta näin kolmenkympin korvilla olen alkanut pitää siitä ihan erityisesti. Joka päivä katseltavaa ja kokeiltavaa, erityishelppoa lastenviihdytystä ja mukavan yhteisöllinen tunnelma. Tänäkin kesänä me on hengattu Kukkaisviikoilla joka päivä, eikä eilinen tehnyt siihen poikkeusta.

tampere food fest

tampere food fest

kukkaisviikot-tampere

Skipattiin illan ruokalistalla ollut pizzaperjantai ja lähdettiin lasten kanssa katsomaan, että mitä kaikkea Tampere Food Fest tänä vuonna tarjoaa. Olin itseasiassa jo etukäteen tutkinut ravintoloiden ja ruokakärryjen listoja ja tänä vuonna suosituin annos oli ihan ehdottomasti täytetty leipä. Aikaisempina vuosina eniten on ollut burgereita, mutta erilaiset pita-tyyppiset leivät on tämän kesän hitti.

Ruokakärryjen lisäksi Tampere Food Festeillä on tänä vuonna kaksi pop up -ravintolaa, kun Tiiliholvi ja Fabric ovat pystyttäneet keittiönsä torille. Olin hiukan pettynyt siihen, ettei kumpikaan tarjoile torilla maistiaisia varsinaisista annoksistaan – en esimerkiksi koskaan ole käynyt Tiiliholvissa syömässä, joten olisi ollut kiinnostavaa kokeilla, mihin Tiiliholvin legendaarinen maine perustuu. Toisaalta taas holvin afrikkalainen lihapata kuulostaa myös houkuttelevalta.

keskustori-tampere

kukkaisviikot

Pienen pohdinnan jälkeen päädyimme lasten kanssa tilaamaan Lähiruokasnägärin luomunaudanlihapitan (8€) ja Fabricin soft tacot (5€/kpl).

Lähiruokasnägärin idea on nimensä mukaisesti tarjota myös toriolosuhteissa lähiruokaa. Esimerkiksi Tampereelle liha on tuotu Ikaalisista ja leivät Lissun Juhlapalvelusta. Konsepti on on erinomainen, joskin varmasti todella työläs – samalla viikolla tuskin voi pitää snägäriä sekä Tampereella että Sodankylässä.

lähiruokasnägäri

Yrteillä ja chilillä maustetut lihapullat ovat todella hyviä, mutta annoksen kruunu on ihan ehdottomasti leipä. Vaikka se ei ulospäin näytä erityisen ihmeelliseltä, sopii se annokseen täydellisesti. Vähän makeahko, sisältä pehmeä ja päältä mukavan rapsakka leipä, jonka viimeisistä muruista lapsillekin tulee kauhea sota. Muut lisukkeet ovat todella simppeleitä, vain lähituottajien vihanneksia ja jugurttikastiketta. Jälkikäteen tajuan annoksen olevan hyvin samanlainen kuin mitä kotona usein kokkaamme – hyvä merkki siis.

Lähiruokasnägäriltä pitan saa myös luomuhernerouheesta tehdyistä falafeleista ja pyynnöstä vaikka gluteenittomana. Erityisen kiinnostava on myös sienirisotto – risottoa toriolosuhteissa?

fabric-tampere

Fabric Bar

Fabricin lista on myös todella simppeli: soft taco joko cajun pulled porkilla tai tabboulehilla. Yllätyn siitä, että annokseen kuuluu todellakin vain yksi taco. Fabricin herkut on siis tarkoitettu alkuruuaksi tai pieneen nälkään, suuremmalla ruokahalulla varustettu henkilö jää annoksesta nälkäiseksi.

Fabricin taco on gluteeniton, eli ilmeisesti lätty on maissista valmistettu. Tabbouleh on mukavan irtonaista ja hyvin maustettu ja yrttinen jugurttikastike sopii annokseen. Possuannos on melko mieto, mutta toisaalta chilimajoneesilla maustettu cajunpossu osoittautuu Einon lempiherkuksi, joten en pane pahakseni. Tacojen jälkeen jää ehdottomasti kiinnostamaan, että millaista ruokaa Fabric Finlaysonilla tavallisesti tarjoilee.

tampere food fest 2016

kukkaisviikot-2016

Näiden lisäksi torilta löytyy Katukeittiö Leidi, jonka silakkapita on saanut Tampereella jo lähes kulttimaineen ja Liesikiesi, jonka slidereita on maisteltu torilla joka vuosi. Yksi kiinnostavimmista kojuista on Lángos, unkarilaista katuruokaa tarjoileva kärry. Richard McCormickin Hel Town BBQ -kärrylle jonotettiin aina kun kävelin ohi, joten tänään tarvinnee poiketa myös siinä katsomassa, että mistä on kyse. Makeiden ystäville torilta löytyy myös Tampereen Jäätelötehtaan piste sekä Bel Gaufres, belgialaisia vohveleita valmistava kärry.

Tampere Food Fest on käynnissä vielä tänään kello 12-22, joten hyvin ehtii kurkkaamaan, että mistä on kyse!

2 comments

  1. mmiu

    15 minuuttia famea – näyn tossa alemmassa langos-kuvassa 😀

    1. emminuorgam

      Hah, hauska yhteensattuma! Vaikka aika hankala tuosta olisi tunnistaa, jos ei tiedä ketä kuvassa on. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *