Lenkkeily on kivaa, sanottiin

Unelmissani olen sellainen supermama, joka kokouksen/iltaruuan/lasten harrastusten välissä singahtaa lenkille ja painelee pitkin Pyynikinharjua kuin aropupu konsanaan. Todellisuudessa en kuitenkaan ole edes kaukaista sukua jäniseläimille, enkä tiedä montaakaan epämiellyttävämpää asiaa kuin lenkkeily.

Mutta sitten aina välillä innostun ja täysin vailla mitään realistista käsitystä omista kyvyistäni lähden lenkille. Pikku kävelylenkki vain! Se voisi olla tosi kivaa! Mitä siinä voi hävitä? No, vaikka itsekunnioituksensa, arvostuksensa ja elämänhalunsa. Noin niinkuin alkajaisiksi.

Lähdin siis eilen lenkille. Anoppi neuvoi menemään sinne kirkon suuntaan ja siitä sitten pellolle. Helppoa kuin mikä! Miten moneen väärään suuntaan näillä ohjeilla voisi muka lähteä? Empiiristen testien jälkeen noin viiteen. Olin ehtinyt kävellä muutaman kilometrin jo ennen kuin pääsin koko pellolle, mutta onneksi maisemat oli tosi nättejä.

IMG_20160823_081017

IMG_20160823_081105

Joku muu olisi saattanut valmistautua lenkkeilyyn toisin. Esimerkiksi lataamalla puhelintaan tai katsomalla kartasta, että mihin on menossa. Tai edes tsekkaamalla, että paljonko siinä luurissa on akkua jäljellä. Vaan en minä! Sen sijaan otin sata kuvaa nurmikosta, pellosta, pilvistä, mudasta, pilvistä ja pellosta.

Tässä on ensimmäinen kuva pilvistä.

IMG_20160823_081327

Ja tämä tässä on toinen, täysin erilainen kuin tuo ensimmäinen!

IMG_20160823_081156

Ja sitten tässä kolmannessa nuo pilvet vasta onkin eri näköisiä.

IMG_20160823_081453

Ja taas! Niin kaunista ja totaalisen eri maisema kuin äsken.

IMG_20160823_082053

Saatte ehkä langan päästä kiinni? Ja voitte arvata, että siinä vaiheessa kuin Antti Tuisku lopetti loilottamisen korvaani kyse ei ollutkaan siitä, että puhelin olisi tippunut verkosta? Mutta toisaalta, mitä väliä, eihän sieltä pellolta nyt kovin moneen suuntaan voisi päästä!

Joten kävelin. Ja kävelin. Ja kävelin. Satunnaiset vastaan tulleet mummot katsoivat vähän säälien, arvasivat varmaan ettei satunnaislenkkeilijällä ollut hajuakaan siitä, mihin tämä on menossa. Tai siis hajua kyllä oli. Hevosenpaskan hajua.

IMG_20160823_081414

Aikani käveltyä aloin pohtia, että pääsisikö pellolta jotenkin myös pois ja lähdin seuraamaan traktorinjälkiä asutusta päin. Kuin Robinson Crusoe suunnistin kohti Nurmijärven keskustan aateekoomastoa.

Alkumatka meni hyvin ja jäljet johtivat kohti horisontissa siintäviä rivitaloja. Kunnes tie alkoi kaartua. Ja kaartua. Ja kaartua vielä vähän. Pian masto olikin takanani ja olin hiekkaliejutiellä, jossa pyydettiin asiattomia oleskelijoita painumaan hevon kuuseen.

Aikani siinä seisoskeltua päätin toimia kyltin mukaisesti. Koitin arvioida matkaa takaisin anoppilaan – tuulen suunta ja pilvien liike, tiedättehän, mutta järkyttävä pissahätä alkoi haitata ajatteluani.

Tein nopean SWOT-analyysin tilanteesta ja kyykistyin pusikkoon pissalle. Tässä vaiheessa lienee selvää, etten enää hetkeen ollut nähnyt ketään missään, joten ihan hirveän syvälle metsään en mennyt. Tietenkään. Jos olisin mennyt, olisi ohi pyöräileviltä nuorukaisilta mennyt täysin ohi performanssi, jossa pulska daami kyykistelee pusikossa, koittaa löytää edes koivunlehteä pyhimpänsä pyyhkimiseksi, jää kiinni mutaan ja on loppujen lopuksi persus pystyssä keskellä tietä. Takuuvarmasti eksoottisinta mitä pojat ovat pitkään aikaan metsässä nähneet.

IMG_20160823_081734

Loppumatkan mietinkin sitten maisemia. Auringonkukkia, pilviä ja sen sellaista. En yhtään niitä kiiltävissä spandekseissa uudenkarheilla maastopyörillä kiitäviä nuoria miehiä. Pilvet. Ne ne vasta on jänniä.

10 comments

 1. Minna

  😀 Loistavaa! Lenkkeily, se on sitten harvinaisen viihdyttävä harrastus!

  1. emminuorgam

   Joo! Pitäiskö tulla sinne teidän nurkille seuraavaks lenkkeilemään?

 2. Nanna

  Ei saamari, aivan mahtavaa! Nauran täällä aivan katketakseni! 😀

  Terv. toinen lenkkeilyvihaaja, joka on oppinut nauttimaan siitä hetkittäin, kiitos karttasovellusten ja täysinäisen akun

  1. emminuorgam

   Se johtuu siitä varmaan, kun vietät niin paljon aikaa nykyään pää alaspäin.

 3. Niina

  😀

  Sitä sattuu. Mut lenkkeily on kyllä tylsääkin tylsempää, jopa tällaisen urheiluhullun mielestä. 🙂

  1. emminuorgam

   SE ON. Haluaisin mennä johonkin höntsylentopalloon, mutta ei täällä ole. 🙁

   1. Liena

    Hei katos sellanen kuin hontsy.fi En ole itsekään ehtinyt tutustuun paremmin sen toimintaan, mutta mun hieroja mainosti että Tampereella toimii sellanen (valitin liikkumisen vaikeutta…), jonka tavoitteena on tuoda pallolajit kaikkien ulottuville.

 4. Nina Enroth

  Huikee suoritus. Missä muian treeniblogi? Voisit kyllä pyörähtää vieraskirjoittajana verkkareissa. Palkkioksi näkyvyyttä!

  1. emminuorgam

   Siis mullahan on ollut myös se! Löytynee kun etsii sanalla ”liikunnanvihaaja”. 😀

 5. Savusuolaa Janica

  Mennään vetään Iidesjärvi ympäri! ja sit palauttavaille siihen lähipubiin. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *