Lasten kanssa ravintolassa: Lentävän Lautasen hyvän olon brunssi

Myönnetään, olen usein tarpeettoman negatiivinen ja realisti. En käsitä horoskooppeja, hyvän olon ruokia, kristallikiviä tai meditaatiota. En siis yleensä myöskään osallistu mihinkään, mitä markkinoidaan <3 näin <3 ihanasti <3 ja pysyn kaukana chia-siemenistä ja spiruliinasta. Jostain syystä kuitenkin rohkaisin muutama viikko sitten mieleni ja osallistuin Lentävän Lautasen Omganic-sunnuntaibrunssille. Ja kappas, kokemushan olikin oikein miellyttävä.

Lentävä Lautanen on Lentävä Matto -nimisen hyvinvointihuoltamon ravintola. Lentävä Lautanen puhuu menussaan omganicista – lähiruuasta, ravinnerikkaista raaka-aineista, ruokien väreistä ja terveellisyydestä – ja kuulostaa tälläisen tavissyöjän mielestä ehkä hiukan pelottavalta. Ennakko-oletukseni oli, että brunssipöytään on katettu kymmenen erilaisella supermarjajauhetta ja lehtikaalisipsejä, mutta ilokseni olinkin väärässä.

img_20161002_162852

img_20161002_162916

Brunssi aloitettiin muutamalla erilaisella puurolla, jugurtilla ja näiden höysteillä. Oli ilo huomata, että kotona jo vuosia puurosta kieltäytyneet muksutkin vetelivät puuroannoksensa hyvällä ruokahalulla. Janican blogista tajusin, että puuron kanssa tarjolla ollut ghee olisi ollut kirkastettua voita (ja kuulemma sairaan hyvää) ja nyt jälkikäteen harmittaa, etten uskaltanut sitä maistaa! Tälläisenä voimaruoka-aloittelijana olisin kaivannut vähän perusteellisempaa ohjausta tai opastusta siihen, mitä minkäkin ruuan kanssa on tarkoitus syödä ja miten eri lajeja miksaillaan, mutta toisaalta myös mysli ja marjajauheet toimivat puuron kanssa ihan mukavasti.

Saimme ihan oman pienen pöydän joogasalin puolelta ja se osoittautui lasten kanssa erinomaiseksi ratkaisuksi. Joogasaliin oli jätetty muutamia ilmajoogaan tarkoitettuja liinoja, joissa muksut kieppuivat oikeastaan koko brunssin ajan. Muutenkin ravintolan ja hyvinvointihuoltamon tilat olivat todella kauniita – tuo joogasalin hirsiseinä erityisesti! Tunnelma oli ihanan rauhallinen ja tyyni (jos siis jälkikasvuani ei oteta huomioon) ja oli mukava syödä ympäristössä, jossa lapsetkin otettiin avosylin vastaan.

img_20161002_162715

img_20161002_163140

img_20161002_163006

img_20161002_162801

img_20161002_162536

Aamiaisosuuden jälkeen loput annokset tuotiin lautasannoksina pöytiin. Tällä kertaa brunssiin kuului ainakin suklainen smoothie, todella herkullista siemenleipää ja kananmunaa ja oma suosikkini, papumuhennoksella ja fetalla täytetty spelttilätty. Mukavaa saada ravintolassa erinomaisesti maustettua papuruokaa ja jopa Hilppuri, joka normaalisti ei pavuista perusta, naposteli ohimennen lähes koko annokseni.

Brunssin kruunasi raakakakku, joka oli paras koskaan maistamani raakakakku. En yleensä pidä raakakakkujen koostumuksesta, mutta tässä kakussa yhdistyivät upeasti murumainen pohja ja pehmeän samettinen täyte. Myös jälkiruokani katosi hyvin nopeasti parempiin suihin ja ensi kerralla lapsille pitää ottaa kokonaan omat annokset.

img_20161002_160520

img_20161002_163456

Aina välillä, tai oikeastaan aika usein, lasten kanssa liikkuessa tulee hävettyä sitä, millaisilta kauhukakaroilta he ulkopuolisista varmaan vaikuttavat. Jollain hämmentävällä tavalla Lentävässä Lautasessa en kuitenkaan ajatellut asiaa lainkaan. Ilmapiiri oli jollain taianomaisella tavalla niin kannustava ja hyväksyvä, ettei lasten kuljeskeleminen tai tutkimusmatkat häirinneet. Ehkä se, että aikuisetkin loikoilivat lattioilla, keinuivat, kuuntelivat musiikkia tai joogasivat syömisen ohessa, rentoutti myös lapsia.

Olin ihan suoraan sanottuna todella yllättynyt siitä, miten paljon pidin sekä ruuista että ravintolan tunnelmasta. Lentävässä Lautasessa on myös esimerkiksi wlan ja läppärikansakin toivotetaan tervetulleeksi. Olen kuullut paljon kehuja ravintolan lounaista ja sijainti Londonin yläkerrassa on aivan huippu. Lastenvaunujen kanssa ei pääse ylös saakka, mutta me jätimme rattaat alas rappukäytävään, jossa niille näkyi olevan kosolti tilaa.

img_20161002_163545

img_20161002_162313

Ihan niinkuin Janicakin sanoi: Lentävä Lautanen on täydellinen kumppani syksyiseen sadekeliin! Ravintola, jossa voi ottaa työnteon ohessa nokoset, onko sen parempaa?

2 comments

  1. Katja

    Hei mahtavaa, en olekaan tiennyt että heillä on brunssi! Lounas on niin niin hyvää dttei parempaa kasvisruokaa olekaan. <3

  2. Paprika

    Eikä! En oo tiennyt tällaisesta yhtään (siis Lentävästä Matosta joo, mut ruokapuoli vieraampi)! Mie haluan mennä tonne heti kun vain pääsen 😀 Näyttää ihanalta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *