Haluaisin antaa itselleni 86 äitipistettä

Tiedättekö, kun aina välillä sitä lasten nukkumaanmenoränkkäystä ei vaan jaksa? Kymmenen kertaa on käyty vessassa ja hörpätty vettä ja tarkastettu hirviöt ja laitettu lamppu kiinni ja lamppu auki ja ovi kiinni ja auki.

Ja sitten viimeisenä keinonaan lapsi keksii, että nyt on masu kipeä, en halua mennä nukkumaan. Ja Vuoden Äitinä tietysti sanot, että se masu paranee kun nukkuu, nyt pää tyynyyn enkä enää tule tänne kertaakaan. Ehkä hiukan korotetulla äänellä ja tympeällä ilmeellä. Itsellä kun on jotain ihan sairaan tärkeää tekemistä, niinkuin nyt vaikka Instagramin selaaminen ja lapset häiritsee harrastuksia.


Suljet oven ja lähtiessäsi muistutat vielä, että nyt jos ei kiukuttelu lopu, niin seuraavaksi suklaakalenterit lentää roskiin.

Kuluu puoli minuuttia ja huoneesta alkaa kuulua pientä nyyhkytystä. Sitten yskänpuuska, josta kuuluu jo kauas, että nyt tuli muutakin kuin vain yskä.

Niissä tilanteissa sitä haluaisi taputtaa itseään olalle ja onnitella erinomaisesta vanhemmuudesta. Onneksi luonnolla on mahtava tapa kostaa itsekkyydestä heti – kostoon liittyvät keskeisesti ämpäri, suihku, kuivausrumpu, pyyhkeet ja siskonpeti olohuoneen lattialla.

Ja minä kun juuri perjantaina elvistelin tarhan pihassa, että lapset ei ole ollut vielä kertaakaan sairaana. Enpä elvistele enää!

1 comment

  1. Fiina

    100 pistettä oisit saanut jos oisit muistanut ottaa maton pois patjojen alta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *