Arkikuva 1/52

Muistatteko sen lastenlaulun, jossa on tyttö, joka huuteli lehmää, joka puski koiraa, joka puri kissaa,
joka söi sen hiiren, joka möi sen mallaspussin, joka oli talossa, jonka rakensi Jussi? Nyt seuraa nimittäin vähän samantyylinen ketju, sillä päätin aloittaa tänä vuonna arkikuvahaasteen, jonka aloitti Hanne, jota jatkoi Päivi, jonka elvytti Veera, jonka kopioi Emmi. (Ja olkaa hyvä vain tästä korvamadosta.)

Yritin nimittäin jo viime vuonna lähteä mukaan haasteeseen. Ja kun sanon yritän, niin tarkoitan tietysti, että mietin asiaa ja totesin arjen olevan niin paskaa köyhäilyä, että mieluummin vetäisin itseni kiikkuun kuin taltioisin sitä tuleville sukupolville. Arki ja elämä on sittemmin kohentunut noin 700%, joten nyt näkyy olevan hyvä aika haastaa itseään vähän siihen sun tähän (mainittakoon nyt vaikka, krhm, arkikuvat, vegaanius, burleski ja sisustaminen..).

Sitäpaitsi tämä ensimmäinen arkikuva on hengästyttävän ihana. Sellainen, että sydän käpertyy vähän kiemuralle, kun sitä katsoo. Kuva on otettu eilen Iidesjärven jäällä, kun muu perhe oli lähtenyt ulos jo edeltä ja minä tulin perässä. Kun lapset huomasivat minun kävelevän heitä kohti, lähtivät he juoksemaan vastaan ja huusivat innostuneina ”Äitiiiiiii!”.

Tuo hetki on aina täynnä rakkautta ja jälleennäkemisen riemua. Oikeastaan ei ole väliä, että olemmeko olleet erossa viisi minuuttia vai viisi päivää – kohtaaminen on aina yhtä ihana ja koskettava.

Toisaalta taas hetki – ja erityisesti tämä kuva – saa minut muistamaan monta muuta hetkeä, jolloin vastaanotto ei ole ollut yhtään niin onnellinen kuin ensimmäisessä kuvassa. Itseasiassa juuri tällä hetkellä arki on määrällisesti paljon lähempänä sellaista kuvaa, jossa äiti, iskä, sisko ja veli ovat tyhmiä, ilkeitä ja inhottavia miljoonasta eri syystä.

Vanhana mummona haluan kuitenkin muistaa tästä arkiajanjaksosta vain sen, että päivittäin sydän käpertyi rakkaudesta rullalle ja päivän päätteksi pieni hiustupsu mumisi peiton uumenista ”mää lakastan tua äiti.”.

PS. Edellisen kerran, kun olin mukana arkikuvahaasteessa, tuli haasteen toinen kuva TAYSin potilashotellista. Siihen liittyi vaaleanpunainen mekko ja valkoinen pieni myssy. Ja hitokseen paljon ilokaasua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *