Tampere tunnetuksi tarjouskuponki kerrallaan

Kaupallinen yhteistyö: Tampere tunnetuksi ry.

Suomi on tarjousten ja alennusmyyntien luvattu maa. Mummot jonottavat yötä päivää alennushintaista juhlamokkaa ja ämpärien jakaminen tuntuu olevan hittikamaa vuodesta toiseen. Olen itse maailman huonoin hamstraamaan alennuksesta oikeastaan mitään. Koitan ostaa vain tarpeeseen, eikä alelaareista koskaan tunnu löytyvän muuta kuin toissavuotisia kalsareita tai kuivaneita maustekastikkeita.

Sen takia olen jo vuosia ohittanut myös Tampere Tunnetuksi Passin, joka silloin tällöin on osunut silmään kaupungin viestinnässä tai kahviloiden ilmoitustauluilla. Jostain syystä ei ole nimittäin käynyt mielessäkään, että Cityshopparin tyylisessä alennusvihkosessa voisi olla jotain kiinnostavaa myös minulle. Olen varmaan ajatellut olevani ihan liian hip ja cool (tai kuten nykyään sanotaan kuuskauttaviis) ja passin sisältävän lähinnä kahvi ja korvapuusti -tyylisiä tarjouksia. Onneksi sain haasteen tutustua passiin ja sen tarjouksiin – olin nimitään hyvin, hyvin väärässä.

Tampere Tunnetuksi Passi

Tampere Tunnetuksi Passi on  Tampere Tunnetuksi ry.:n organisoima vihkonen täynnä joko kertakäyttöisiä tai koko vuoden jatkuvia etuja. Suomeksi sanottuna se on siis tamperelaisten yrittäjien ja yritysten tarjoama palvelu, joka toimii joko mobiilissa tai ihan vanhanaikaisesti konkreettisena vihkosena. Passissa on tottakai paljon kahvi ja pulla -etuja, mutta myös esimerkiksi 100 euron arvosta Inezin tapaksia ryhmävaraajalle!

Passin kiinnostavin asia ei kuitenkaan missään tapauksessa ole erilaiset edut ja tarjoukset, vaan ennemminkin niiden tarjoajat. Kyselin kautta rantain Tampere Tunnetuksi ry:n toiminnanjohtajalta, että onko passia käyttäessä vaarana tukea kaikenlaista audimiesälämölöä ja yrittäjiä, joiden näkökulmasta keskusta on sen parempi, mitä vähemmän siellä liikutaan kävellen tai polkupyörällä, ja vastaus oli luojan kiitos ei.

Kuten toiminnanjohtaja asian nätisti ilmaisi, yhdistää koko yhdistyksen jäsenkuntaa erityisesti halu olla mukana keskustan elävöittämisessä. Käytännössä siis yhdistyksen jäsenet ovat kiinnostuneita esimerkiksi kaupungin kehittämisohjelmasta ja tukevat ratikan tai kansiareenan rakentamista – ylipäänsä elävät 2010-luvulla eivätkä enää haaveile Viistokadun palauttamisesta. Ulkopaikkakuntalaisista tämä varmasti kuulostaa ihan järjettömältä, mutta monelle tamperelaiselle tämä saattaa olla kynnyskysymys kun valitsee palveluita joita käyttää – itseni mukaanlukien.

Ajattelin listata teille nyt viisi kymmenen etua, jotka ainakin aion tänä vuonna käyttää. Tulipahan nähtyä sekin päivä, että Nuorgam jakaa shoppailuvinkkejä blogissaan..

Tampere Tunnetuksi Passi TOP10

 1. Ravintola Näsinneulan -20% Keittiömestarin menusta. Rakastan Näsinneulaa, mutta en muka koskaan ole tarpeeksi rahoissani illallistaakseni siellä! Nyt viiden ruokalajin maistelumenu maksaa kuitenkin 52 euroa, joten laitan samantien pöydän varaukseen.
 2. Teattereiden 2 yhden hinnalla tarjoukset. Tampereen Teatteri ja Tampereen Työväen Teatteri tarjoavat kaksi peruslippua yhden hinnalla saman päivän näytöksiin. Huomisen ystävänpäivän kunniaksi voisi mennä katsomaan vaikka tunteikkaan Katoavan Maan Tampereen Teatteriin.
 3. Seelen -10% normaalihintaisesta tuotteesta. En tajua, miten en muka vieläkään ole päässyt Seeleen shoppailemaan vaikka jo kaksi vuotta se on ollut listalla. Seele on Kuninkaankadulla sijaitseva kotimaista hyvän omantunnon designia myyvä liike, jossa esimerkiksi pitkään himoamiani Lumoan vaatteita pääsee Tampereellakin sovittamaan.
 4. Keittiö ja kattaus 20% etu kaikista tuotteista. Sillä samalla ostoslistalla on ollut vuosia myös mandoliini, olisiko tämä se vuosi, kun vihdosta viimein saisin hankinnan tehtyä? Lisäksi tarvitsisin uuden mutteripannun ja nätit juustoveitset ja ruotopihdit ja espressokupit ja….
 5. Ilves Spa hintaan 12€ (lapset 6€). Vietimme lapsena paljon aikaa Ilveksen uima-allasosastolla, kun hotellin henkilökunta pääsi altaalle ilmaiseksi. Aina siitä ohikävellessäni mietin, että haluaisin viedä omatkin lapset altaaseen lillumaan. Tämäkin siis listalle!
 6. Ateljeekatu-Shopista -25% kaikista tuotteista. Silloin kun vielä tein töitä Kehräsaaressa, oli tapana ostaa kaikki lahjat ja muistamiset Ateljeekadulta. Nyt olen lipsunut ihan liikaa nettishoppailuun, tänä vuonna aion ottaa kunnianhimoisen tavoitteen ostaa kaikki lahjat kivijalkaliikkeistä. Kuka on mukana?
 7. Sokoksen -20% kaikilla osastoilla. Jos nyt tarkkoja ollaan, niin henkäosaston edun käytin jo, kun tänään kiertelin liikkeitä ja tajusin, että jo pitkään himoitsemistani Ten Pointsin vaaleanpunaisista nahkanilkkureistakin saa 20% alennusta..
 8. East Asia Martista kaikesta -10%, myös ruoka-annoksista. East Asia Martissa Tullintorilla me shoppaillaan joka tapauksessa mausteet, kastikkeet ja kaikki aasiaruuat, joten tämä on kiva yllätys. Oletteko muuten koskaan ostaneet siitä ruokaa mukaan? Ihan taivaallisen hyvää aasialaista street foodia – suosittelen!
 9. 4 Vuodenaikaa delistä kaksi hodaria yhden hinnalla. Jos olisin huomenna Tampereella, veisin ystäväni kaupungin parhaalle hodarille! Ei tämä varmastikaan edes kaipaa perusteluja.
 10. Vakoilumuseon agenttitesti ilmaiseksi koko perheelle. En yhtään tiedä mistä on kyse, mutta jos siihen liittyy agentteja, testi ja kirjoja, niin i’m in!

Oikeastaan olisin voinut listata kaikki passin 53 ravintolaan ja ruokaan liittyvää etua tai 19 kulttuuriin ja matkailuun liittyvää etua, mutta te löydätte ne kyllä itsekin. Kaikki passilla saatavat tarjoukset löytyy mm. Tampere Tunnetuksi ry.:n nettisivuilta ja vuoden mittaan tietysti passin FB-sivuilta.

Tampere Tunnetuksi Passi on ostettavissa monesta jäsenliikkeestä, mutta itse ainakin koin kaikista helpoimmaksi ladata passin puhelimeen. Sovelluksesta etuja voi selata kategorioittain tai oman sijainnin mukaan ja suosikkiedut merkata valmiiksi niin, että edun löytää nopeasti kassalla asioidessaan. Passin hinta on viisi euroa, joka sovelluksen lataamisen (Google PlayITunesMicrosoft) yhteydessä maksetaan luottokortilta.

Olisi ihan superkiinnostavaa kuulla, että mitä te ajattelette passista tai ylipäänsä tälläisten tarjouskuponkien käyttämisestä? Nyt sisäisen tarjoushaukan saa päästää ihan luvan kanssa irti!

3 comments

 1. Sofia

  Tuo passi on ihan parhautta. Hankin sekä itselle että miehelle passit heti kun ne tuli parisen viikkoa sitten myyntiin ja nyt jo on tullut hyödynnettyä useampaa etua. Ehkä parasta on se että nuo tarjoukset innostaa käymään sellaisissa paikoissa joissa ei vielä ole tullut käytyä ja toisaalta palaamaan jo tuttuihin, hyväksi havaittuihin paikkoihin. Esimerkiksi se Seele on ollut vierailulistalla täälläkin pitkään mutta jäänyt jostain syystä siellä käyminen väliin.

  1. emminuorgam

   Kiinnostaa tietysti heti, että missä olette jo käyneet? Onko löytynyt jotain uusia lempparipaikkoja? 🙂

 2. Sofia

  Tallipihan suklaapuodista hain kasan suklaata, siellä tulee käytyä kyllä aivan liian harvoin. Sen lisäksi muistin vilauttaa passia East Asian Martissa jossa käyn muutenkin useammam kerran kuussa. Tänään mennään syömään Malabadiin joka on kuulemma mainio, mies on siellä kerran käynyt ja mulle on eka kerta. Pizzarium oli ihan uusi kokemus ja oikein hyvä sellainen. Sinne varmasti uudestaan vielä monta kertaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *