Lasten kanssa ravintolassa: Tallinna on lapsiperheruokailijan taivas

Vietimme viime viikolla anopin ja lasten kanssa ex tempore -hiihtolomamatkaa Tallinnassa. Olen jo pidempään miettinyt, että Tallinna voisi olla lasten kanssa kiva viikonloppukohde ja nyt kalenteriin oli mahdollista ujuttaa äkkilähtö eteläiseen naapuriin. Käytimme siis tilaisuuden hyväksi. Alunperin ajattelin, että lähtisimme laivalle, mutta luojan kiitos järkeviä hyttejä ei enää ollut vapaana – kuusi laivalla vietettyä tuntia miljoonan muun lapsiperheen ja vähintään yhtä monen känniääliön kanssa oli ihan riittävästi merimatkailua koko porukalle. Emme ennen matkaa tehneet oikeastaan mitään matkasuunnitelmia ja ehkä vähemmän yllättäen Tallinnan ravintolat lasten kanssa kiinnostivat seuruettamme kaikista eniten.

Tallinnan ravintolat lasten kanssa

 

Airbnb: Beautiful apartment near Old Town

Tallinna Airbnb

Varasin meille majoituksen Airbnb:n kautta Telliskiven alueelta Vanhan kaupungin vierestä. Robertin ja Svetan koti näytti kuvissa ihanalta ja kahden yön majoitukselle siivouksineen ja varaumaksuineen tuli hintaa 150€ – huomattavasti vähemmän kuin hotellissa kahden makuuhuoneen ratkaisuilla. Valinta osoittautui erinomaiseksi, asunto oli juuri niin kaunis kuin kuvissa näyttikin, lapset saivat lainata perheen pojan leluja ja makuuhuoneen oven sai illalla kiinni, niin että aikuiset pystyivät keskittymään valpolicellaan ja maailmanparantamiseen. Asunnon sijainti oli myös loistava: kävelymatka Telliskiven Loomelinnakiin ja rautatieasemalle, josta pääsi julkisilla Tallinnan keskustaan.

Tallinna Airbnb

Tallinna Airbnb

Tallinna Airbnb

 

Väike Rataskaevu (Niguliste 6)

Väike Rataskaevu

Koska satuimme matkustamaan juuri Viron itsenäisyyspäivän aikaan, oli moni kulttuurikohteista kiinni. Museoiden sijaan keskityimmekin syömiseen ja koko reissun ajan ravintoloiden kanssa kävi ihan mieletön tuuri. Kävimme ensimmäisenä iltana kyselemässä, josko olisimme mahtuneet Rataskaevu 16 -nimiseen ravintolaan – olin kuullut sekä ruuasta että lasten leikkipaikasta vain hyvää. Rataskaevu 16 oli sinä iltana jo täynnä, mutta he järjestivät meille pöydän sisarravintolastaan Väikestä. Sattuma oli enemmän kuin onnellinen.

Väike Rataskaevu

Väike Rataskaevu

Väike Rataskaevussa on osittain sama lista emoravintolan kanssa ja sisustukseltaan se on sekoitus marokkolaistyylistä kuvioitua marmorilaattaa ja modernia 50-lukulaista designia. Palvelu Väikessä oli uskomattoman sydämellistä ja ystävällistä – rattaista juuri herätettyyn lapseen suhtauduttiin upeasti ja koko illallisen ajan meistä pidettiin huolta kuin arvovieraista! Nautimme myös ruuasta: anoppi valitsi kurpitsakeittoa ja uunilohta (joka saattoi olla parhaiten valmistettu uunilohi koskaan) ja itse valitsin kylmäsavulohta ja haudutettua karitsaa. Lastenlistalta ei löytynyt nakkeja tai muuta pakastekamaa, vaan heidän valitsemansa juustopasta oli myös todella herkullista: täydellistä lohturuokaa kylmän viiman ja lumituiskun keskelle.

Väike Rataskaevu

IMG_20170226_151929_186

Väike Rataskaevulla ei muuten ole omia nettisivuja, mutta pöytävarauksen pystyy tekemään ainakin emoravintolan kautta.

 

Kadriorgin leikkipuisto ja Miiamilla

Kadriorgin puisto

Miiamilla -lastenkulttuurikeskuksen kanssa meillä kävi huono tuuri. Vaikka Miiamilla nettisivuillaan kertoi olevansa joka päivä auki, ei se tuolloin kuitenkaan auennut. Muiden turistien kanssa me sitten värjöttelimme Kadriorgin leikkipuistossa, jossa lapset onneksi viihtyivät erinomaisesti. Leikkipuiston vieressä oli myös tivolityyppinen huvipuisto, joka sekään valitettavasti ei auennut vierailumme aikana, mutta se ei pikkuväkeä tuntunut haittaavan.

Kadriorgin puisto

Kadriorgin puistossa on Miiamillan lisäksi myös Kumu, Viron taidemuseo ja muutamia muita pieniä gallerioita. Paikka on erityisesti kesällä todella kaunis ja suosittu piknik-kohde, jonne ihan varmasti palaamme joku kaunis aurinkoinen päivä. En bongannut kantakaupungin alueelta muita leikkipuistoja, mutta Kadriorgin puistoon pääsi helpohkosti ainakin kolmosratikalla.

 

Gourmet Cafe (L. Koidula 13A)

Gourmet Cafe

Etsiessämme Kadriorgin puiston läheltä lounaspaikkaa törmäsimme ulkoapäin aika vaatimattomannäköiseen kahvilaan, Gourmet Cafehen. Luojan kiitos olimme aivan jäässä ja uskaltauduimme sisälle, sillä Gourmet Cafe osoittautuikin ihanaksi paikaksi. Kahvilan ja ravintolan yhdistelmä oli selvästi paikallisten suosiossa ja taisimme olla ainoat turistiasiakkaat. Puolen päivän aikaan kahvilassa oli vielä aamiaisaika ja tilasimme pöydän täyteen kananmunia eri höystein, croissantteja, leikkeleitä, juustoja ja marjoja.

Gourmet Cafe

Gourmet Cafe

Gourmet Cafe

Gourmet Cafessa oli myös lapsille oma nurkkaus täynnä leluja ja kirjoja ja muksut puuhastelivat nurkkauksessa ihan innoissaan. Kahvilan kahvivalikoima oli vakuuttava: kahvia ja teetä oli varmasti kymmeniä, ellei satoja laatuja ja hyllyt notkuivat kunniakirjoja erilaisisa kahviin liittyvistä kilpailuista. Me tilasimme sekä teepannun että cappuccinot kun huomasimme monen paikallisen tekevän samoin. Lähtiessämme näin vilaukselta muutaman asiakkaan lounasannokset, joita en kuunaan olisi uskonut kahvilaruuaksi! Rustiikkisten aamiaisannosten jälkeen kauniit, kukin koristellut lautasannokset olivat todella yllättävä näky. Ehdottomasti uuden vierailun arvoinen paikka siis!

 

Baar Bistroo Kukeke (Telliskivi 57)

Kukeke Tallinna

Toisena iltana kävimme kolkuttelemassa F-Hoonen ovia, mutta ilman pöytävarausta oli jälleen turha kuvitellakaan saavansa pöytää. Kipaisimme tien yli kadun toiselle puolelle Kukekeen, jossa olen aiemminkin illastanut mammabloggaajaporukalla. Tuolloin keskityimme lähinnä kuohuviiniin ja olin kokonaan missannut ravintolan yläkerran, josta löytyi kokonainen huone lasten leikkejä varten. Valitsimme pöydän leikkipaikan vierestä ja siunailimme jälleen, miten ihania Tallinnan ravintolat lasten kanssa ovat. Kuten kaikissa aiemmissa ravintoloissa, myös Kukekessa lapset otettiin huomioon tasavertaisina asiakkaina ja meiltä varmistettiin moneen otteeseen, että onhan heillä kaikki hyvin.

Kukeke Tallinna

Kukeke Tallinna

Tuhdin lounaan jälkeen emme edes harkinneet alkuruokien tilaamista, vaan anoppi tilasi kvinoaa, hummusta ja punajuurta ja itse valitsin talon burgerin. Kukekea ja Väikeä yhdisti erinomaisen palvelun lisäksi myös se, että molempien listalta olisin voinut tilata oikeastaan mitä tahansa. Edellisillan viininlipittelyn jälkeen kaljahammastani oli alkanut kolottaa ja burgeri ja olut muodostivat vastustamattoman yhdistelmän. Lapset tilasivat pizzaa sekä lihapullia ja ranskalaisia ja olivat kovasti tyytyväisiä valintoihinsa. Erityismaininta Kukeken vauvanruokalistasta: ihan pienille pilteille oli tarjolla kolmea erilaista sosetta! En ollut koskaan ennen kuullut ravintolan valmistavan myös vauvoille omat ruuat ja entisenä vauvan kanssa ravintoloita harrastavana vanhempana on kyllä pakko sanoa konseptin olevan nerokas.

IMG_20170226_152843_021

Kukeke Tallinna

 

Olen oikeastaan vieläkin vähän pökerryksissä siitä, miten mutkatonta lasten kanssa matkustaminen oli ja toisaalta siitä, miten hyvää palvelua saimme joka paikassa. Vaikka osuimme paikalle huonoon aikaan ja monet paikat olivat kiinni, emme me oikeastaan kaivanneet mitään muuta ohjelmaa syömisen ja nukkumisen lisäksi. Lasten mielestä loman huippuhetki oli se, kun he saivat ostaa itse tikkarit lähikaupasta ja sen jälkeen ajelimme raitiovaunulla pitkin Tallinnaa. Se toimi itsellekin aika hyvänä muistutuksena siitä, että joskus vähemmän on todellakin enemmän.

Tallinnan ravintolat lasten kanssa

Menomatkalla Tallinkin uusi Megastar oli aivan katastrofaalinen kokemus: rattaiden kanssa ei mahtunut kulkemaan jokaisella käytävällä, hissitasanteista ei päässyt eteenpäin ja meidät ohjattiin autokannen kautta ulos laivasta. Sen kapasiteetti ei selvästi kestänyt niin montaa lapsiperhettä samanaikaisesti reissussa, vaikka kaunis kuin mikä se laiva tietysti oli! Kuitenkin selvästi enemmän aikuisporukoille ja liikematkustajille kuin pikkulapsiperheille suunnattu.

Silja Europa

Paluu Silja Europalla oli paljon stressittömämpi, etenkin kun otimme menomatkasta viisastuneena myös hytin paluumatkalle. Laivan Grill -ravintolassa söimme oikein kelpo lounaan ja leikkipaikka oli suuri ja siisti ja tekemistä oli lapsillekin sopivasti. Muksut olisivat voineet viettää varmaan kokonaisen vuorokauden laivan leluosastolla miettien, mitä kaikkea he haluaisivat ostaa ja ennen kaikkea toivovat syntymäpäivälahjaksi.

Silja Europa

Kaikenkaikkiaan Tallinna on oikein mainio kohde lasten kanssa matkustaville perheille. Edullinen hintataso ja lapsiin positiivisesti suhtautuva asiakaspalvelu saa meidät kyllä ihan takuuvarmasti palaamaan sinne, kenties jo tulevana kesänä!

1 comment

  1. Ravintola Henriks on yksi Tampereen parhaista ravintoloistaEMMI NUORGAM

    […] Lasten kanssa ravintolassa: Lasten annoksia ja lastenannoksia Lasten kanssa ravintolassa: Saako vauvan tuoda ravintolaan? Lasten kanssa ravintolassa: Tampereen lapsiystävälliset ravintolat Lasten kanssa ravintolassa: Piazza Food Factory Lasten kanssa ravintolassa: Rouhea ravintola Roast Lasten kanssa ravintolassa: moderni turkkilainen Malabadi Lasten kanssa ravintolassa: kaupungin paras Pork&More Lasten kanssa ravintolassa: hipsterimpää pizzaa Sitkossa Lasten kanssa ravintolassa: Lentävän Lautasen hyvän olon brunssi Lasten kanssa ravintolassa: Barmacian Taco Brunch Lasten kanssa ravintolassa: Pizzariumin kaupungin parhaat pizzat Lasten kanssa ravintolassa: Tallinna on lapsiperheen taivas […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *