Rillipää

Kaupallinen yhteistyö: Optikko Heiniö

Olen aina ollut silmälasimuija. Haaveilin nuorena silmälaseista ja olin pökertyä onnesta kun vihdoin sain lasit. En koskaan ajatellut, että silmälasit olisi nolot tai niitä pitäisi hävetä – päinvastoin! Silmälaseissa kuka tahansa näyttää asennemuijalta ja mitä näyttävämmät, sen parempi.

Kaikki aiemmat silmälasini olen ostanut isoista ketjuliikkeistä ja joka kerta haksahtanut mainokseen, joka lupaa lasit niin ja näin edullisesti. Oikeastihan en koskaan ole saanut laseja niin edullisesti kuin mainoksessa luvataan. Silmäni ovat eri paria: aiemmin toiseen linssiin tarvittiin aina plussaa ja toiseen miinusta, eikä siis tarjousten peruslinsseistä ollut minulle mitään hyötyä. Kun edellisen kerran tulin huijatuksi, päätin, että seuraavat lasini ostan jostain ihan muualta. Hartaan googlettelun jälkeen kävin kääntymässä muutamassa yksityisessä optikkoliikkeessä ja lopulta päädyin Kyttälänkadulle, Optikko Heiniöön.

Aurinkolasit Tampere

Alunperin tarkoitukseni oli vain piipahtaa sovittamassa muutamia kehyksiä, mutta heti ensimmäisestä sekuntista lähtien se oli menoa. Tuntui, kun olisi kotiinsa tullut.

Optikko Suvi Salo mietti muutama vuosi sitten perhevapaalla ollessaan, että olisi ihana palata Tampeereelle. Elämä pienen lapsen kanssa tuntui mukavammalta Tampereella, olihan täällä myös se paljon puhuttu turvaverkko. Työ tavallisessa silmälasiliikkeessä ei tuntunut houkuttelevalta ja kehysedustajalta Salo kuuli, että yksi Tampereen persoonallisimmista optikkoliikkeistä etsi uutta yrittäjää. Pian Salo huomasi ostaneensa Optikko Heiniön liiketoiminnan.

Nyt Suvi Salo työskentelee Heiniölle Tuula Kapasen kanssa. Kapanen toimi aiemmin yrittäjänä Iloiset Silmät -optikkoliikkeessä, mutta yhtiökumppanin jäädessä eläkkeelle hänkin aikoi kaivata lyhyempiä työpäiviä ja vapaita viikonloppuja.

Kun ensimmäisen kerran astuin sisään Optikko Heiniölle vaikutuin heti iloisesta ja asiantuntevasta palvelusta. Vaikka kerroin tulleeni vain sovittelemaan kehyksiä, ei Kapasen ilmekään värähtänyt ja minut toivotettiin erittäin lämpimästi tervetulleeksi. Kun halusin sovittaa kaikkia ikkunassa somisteena olleita laseja hän askarteli henkarista koukun, jolla sai yksi kerrallaan poimittua prillejä sovitettavaksi. Ei merkkiäkään silmien pyörittelystä tai huokailusta vaan päinvastoin! Hän sai heti kiinni tyylistäni ja ymmärsi täydellisesti mitä hain ja pian olinkin useiden ihanien kehysten ansassa.

Aika pian unohdin, että halusin vain vertailla erilaisia kehyksiä ja aloin arpoa, mitkä näistä maailman ihanimmista laseista ostaisin.

Koska kaikki aiemmat silmälasini on olleet neliskanttisia, kaipasin nyt vähän vaihtelua. Sovitin monia ihania pyöreitä kakkuloita, mutta harmikseni ne ei sopineetkaan mun kasvoille niin hyvin kuin alunperin ajattelin. Alkuperäinen ajatukseni siitä, että ostaisin vaaleanpunaiset pyöreät lasit osoittautuikin surkeaksi ideaksi, sillä kaikki vaaleanpunaiset ja läpinäkyvät kehykset näyttivät kasvoillani vaan likaiselta.

Näitä läpikuultavia kehyksiä oli vaikka missä mallissa ja muodissa. Tuo violetti oli kertakaikkiaan ihana, mutta vahva väri tuntui aavistuksen häiritsevältä enkä osannut kuvitella itseäni ajamaan autoa näissä kehyksissä. Suvi itse tosin vakuutti, että niillä pystyy myös ajamaan autoa ja vahvaan väriin tottuu ajan myötä, mutta itse en kuitenkaan uskaltanut ottaa riskiä. Aika hassua sinänsä, eihän meillä edes ole autoa..

Mutta nämä! Näihin ihastuin heti kertaheitolla! Pyöreät lasit, jotka kuitenkin sopivat kasvoihini tuon yläreunan kissanaismuotoilun ansiosta. Kyselin ystäviltäni mielipiteitä laseista ja kaikkien mielestä lasit olivat vähän liian överit ja he suosittelivat kokeilemaan jotain vähän hillitympää. Vastaus oli täydellinen: nämä olisi mun kehykset. Parempi överit kuin vajarit, eikö sitä niin sanota!

Linsseiksi näihin valittiin Essilor Eyezen -linssit, joissa on uudenlainen, näytön tuijottamisesta johtuvaa rasitusta vähentävä linssi. Niissä on yhdistettynä kaksi eri teknologiaa: Eyezen Focus, joka tukee silmän lähityöskentelyä ja helpottaa esimerkiksi mobiilinäytön tuijottamista sekä Light Scan, joka suojaa silmää näytön sini-violetilta valolta. En ollut koskaan kuullut että jo silmälaseilla voi helpottaa näytön tuijottamista, tuo sinivalon vähentäminen oli tuttu lähinnä puhelimen yömoodista, jossa näytön väri muuttuu punertavammaksi. Olen nyt käyttänyt laseja vasta muutaman päivän ja alan pikkuhiljaa tottua uusiin linsseihin, mutta jos näette minut jossain hoipertelemassa, niin tiedoksi, se johtuu vain laseista eikä esimerkiksi viinasta..

Yhteensä näille Fendin kehyksille ja linsseille tuli hintaa 900€. Minä sain laseista alennusta (terkkuja Suvin siskolle joka lukee blogiani!) eikä ilman sitä minulla olisi ollut mitään mahdollisuutta laittaa laseihin kertaheitolla niin paljon rahaa. Optikko Heiniö tarjoaa kuitenkin myös osamaksusopimuksen, jossa lasit voi maksaa itselleen sopivimmassa tahdissa. Vaikka tuo summa tuntuu ihan hirveän isolta, niin koen todella tärkeäksi tukea tamperelaista nuorta naisyrittäjää ja siitä ilosta – ja tietysti ihan mielettömästä palvelusta – maksan ihan mielelläni kunnon korvauksen!

Joku muuten jo Facebookissa harmitteli, ettei työpäivän jälkeen ehdi silmälasikaupoille kun liikkeet sulkevat ovensa niin aikaisin. Optikko Heiniöön voi kuitenkin varata ajan silloin kun itselle parhaiten sopii, aukioloajat ovat kuulemma erittäin joustavat.

Mitäs tuumaatte näistä uusista kakkuloistani? Eikö ole aika mageet?

4 comments

 1. Elsa/ oi mutsi mutsi

  Tosi hyvät! Sulle sopii hienosti värit pokissa, koska käytät muuten paljon yksivärisiä vaatteita. Itsekin kävin juuri tilaamassa uudet lasit, ja kokeilin myös punaisia. Sitten katsoin peiliin: galaksilegginssit, sini-pinkki untsikka ja kultainen laukku. Tilasin todella ohuet metallikehykset 🙂

  1. emminuorgam

   😀 En pystyis kyllä koskaan tollaseen sekoittamiseen.

 2. Katri

  Tosi tyylikkäät prillit!
  Mulla on ollut nyt kaksi vuotta tosi vahvat ja tummat sangat. Huomaan kaipaavani kevyempiä, mutta näkö ei ole nyt muuttunut joten näen näillä ihan hyvin. Se on ollut aiemmin syy hankkia uudet lasit, mutta entä jos nyt hankkisin ne ns. kakkospokat? Siinäpä vasta ajatusta…

  Minäki olen muuten hankkinut kahden viimeisimmät lasini + aurinkolasit yksityisestä liikkeestä ja olen ollut todella tyytyväinen paitsi palveluun niin myös vähän erikoisempaan valikoimaan.

 3. EK

  Niin hienot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *