Aamukahviparvekkeen parvekepäiväkirjat

Facebookin ja Instagramin puolella on tänä keväänä seurattu hillitöntä jännitysnäytelmää, jonka pääosaa on näytellyt parvekelasien asentaja. Huhtikuun lopussa alkanut taloyhtiön parvekelasiprojekti on edennyt hitaasti ja hyvin epävarmasti ja päivittäin olenkin käynyt tuijottelemassa asentajaa hyvin merkitsevin katsein.

Viime viikkoon saakka asentaja sai verkkaisuutensa anteeksi surkeiden kelien ansiosta, mutta keskiviikkona tartuin vihdoin härkää sarvista. Päätin, että ne lasit on saatava ennen viikonlopun helteitä ja vakoilin ovisilmästä rappukäytävää niin kauan, että sain asentajan haaviini. Lyhyen, mutta erittäin intensiivisen neuvottelun jälkeen parvekelasiasentaja lupasi tulla heti seuraavana päivänä ja simsalapim, sain kun sainkin lasini sopivasti ennen viikonloppua. 

Aiempien vuosien parveketunnelmia löytyy esimerkiksi täältä ja täältä. Nyt lasit antavat kuitenkin vähän enemmän pelivaraa tilan sisustamisessa ja sen vuoksi päätin vaihtaa supervärikkään tunnelman vähän rauhallisempaan. Olen jo pidempään haaveillut ripustavani verhot parvekkeelle ja lasien ansiosta sekin oli nyt mahdollista.

Uudet tyynynpäälliset ja matot löytyivät Henkkamaukalta ja tarjoilupöytä IKEAn kakkoslaatunurkasta. Sen kasasin muina raksamuijina lahjapaperinarulla ja mm. verhovaijeri on kiinnitetty seiniin kaksipuolisella teipillä, eli mikään ihan superremontoija näissä hommissa ei tarvitse olla. Ruukut löytyivät omasta takaa ja kirppikseltä ja aiemmin näkösuojana ja tippumisesteenä ollut tikashässäkkä solahti mukavasti maljaköynnöksen ja yrttien tukiratkaisuksi yhdelle seinälle.

Kesälomareissun vuoksi vihersisustaminen on vielä vaiheessa. Tomaatit ja mansikat hankin Tammelantorilta vasta kun palaamme reissusta ja elättelen toiveita, että esimerkiksi laventelit selviää vähän karuimmissakin oloissa matkan ajan. Tuo valkoinen laventeli on muuten todella kaunis ja tuoksuu ihanalta! Niitä ei kuulemma Suomesta saa kovin monesta paikasta, mutta Laukontorin torikauppias sanoi tuovansa vielä muutaman erän myyntiin, eli suunnatkaa torille jos innostuitte.

PS. Tuo ihana Les Dauphins Rosé on saatu blogin kautta. Valitsin sen tietysti ensisijaisesti ihan sairaan kauniin etiketin vuoksi, mutta onnekseni se sopi todella hyvin parvekkeen pienimuotoisten avajaisten seurusteluviiniksi. Viinissä oli kivan marjaisa tuoksu, mutta silti se oli riittävän kuiva, ettei mausta tullut marjamehufiilistä. Sopi erinomaisesti yhteen mm. näiden vuohenjuustoleipien kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *