24 parasta asiaa Tampereella eli Nuargamin joulukalenteri!

Kaupallinen yhteistyö: Visit Tampere

Myönnän heti aluksi, että pöllin tämän idean ihan häikäilemättömästi Tampereen kaavoitusjumalalta Jaakko Stenhälliltä. Jos koskaan haluatte tietää mitään teihin, taloihin, parkkipaikkoihin tai ratikkaan liittyen, niin suosittelen lämpimästi kääntymään Jaakon puoleen – hän tietää kaiken. 

Kaavoitusneroutensa lisäksi hän kehitteli jokin aika sitten 24 hyvän asian listan Tampereelta. Se on vähän kuin joulukalenteri, jonka luukut saa avata heti ja mikä parasta, jokaisessa luukussa on omia lempiasioita. Ajatus on nerokas, joten laadin myös oman listani. Kas näin:

Joulukalenteri tamperelaisittain

1. Osta liput Popedan ensi kesän stadionkeikalle. Tämä ei kaipaa yhtään enempää perusteluja.

2. Tampereen joulutorin joulunavaus. Joko kuulitte, että joulutorilta saa tänä vuonna myös hehkuviiniglögiä? <3

3. Valoa pimeyteen – Vinstage -vintagemessut Hiedanrannassa. Hiedanrannan alue ja Lielahden kartano muutenkin ihania käyntikohteita!

4. Telakan joulubasaari. Samalla kannattaa istua myös alas ja nautiskella Telakan tofuburgeri, joka on tofuksi hämmästyttävän hyvää. Kylkeen vielä Pyynikin panimon olut ja avot!

5. Stockmannin ja Sokoksen jouluikkunat. Maanläheisemmät versiot pääkaupungin vastaavista!

6. Itsenäisyyspäivän vastaanoton katsominen ilman, että arvostelee kenenkään ulkonäköä. Nautitaan erityisesti lapsiseurassa!

7. Näsilinnan Milavidan museokierros, jonka teemana Von Nottbeckien ja 1800-luvun aatelisväen joulunvietto.

8. Viini-ilta bestiksen kanssa hurmaavassa Deli 1909 -ravintolassa. Kynttilät, huippuviinit ja delin annokset on yksi koko kaupungin parhaista asioista.

9. Rauhaniemen kansankylpylä. Muista pakata mukaan lipokkaat, ettei varpaat jäädy ja vetää päähän saunahattu, ettei korvat pala. Yksikään päihde ei pääse edes lähelle sitä tunnetta, joka koko kropassa on, kun nousee pariasteisesta järvestä saunan jälkeen.

10. Viimeinen päivä, jolloin voi lahjoittaa Joulupuu-keräykseen joululahjoja Tampereen vähävaraisille lapsille.

11. Iltapäiväkaffet Moro Sky Barissa. Kannattaa tähdätä auringonlaskuun, kaupunki ja maisemat on henkeäsalpaavan upeat!

12. Ohanan uudet, aidot meksikolaiset tacot. Järisyttävän hyviä!

13. Sorsapuiston ja Tampere-talon valaistuksen ihaileminen. Luxusversiossa pakkaa mukaan termarillinen kaakaota, viltti ja joku kiva ihminen, jonka kanssa ihailla puistoa.

14. Rajaportin sauna. Ei järveä, mutta Rajaportin saunassa Pispalassa on silti ihan oma, ainutlaatuinen tunnelmansa.

15. Artesaanijäätelöt Puistossa. Joko kerroin, että se pistaasijäätelö on maailman parasta?

16. Tamperelaisen tunnelman ytimeen: kauppahalliin. Osta viikonlopun ruoka-aineet hallista ja kysy rohkeasti kauppiailta apua, jos et tiedä mitä kokkaisit.

17. Joululauluja Tuomiokirkossa tai Aleksanterin kirkossa. Liikuttaa myös meitä pakanoita.

18. Tallipihan joulutori ja pienten putiikkien kiertelyä. Aina silloin tällöin paikalla myös vossikka tai pikkuponi, jolla pääsee ratsastamaan!

19. Iltakävely keskustassa ja valoviikkojen ihailua.

20. Lounas Bistro Miss Adassa Ylöjärvellä. En voi vieläkään uskoa, että ylöjärvellä saa oikeaa, tuoreista raaka-aineista rakkaudella ja ammattitaidolla tehtyä ruokaa ja älyttömän hyvää palvelua!

21. Rajaton Joulu Tampere-talossa. Kyynelkanavani aukeavat joka vuosi jo konserttisalin ovella.

22. Perjantaipizza Pizzeria Lucassa ennen jouluruokaähkyä. Valehtelematta kaupungin parhaat pizzat ja pikkuväki ihanasti huomioitu.

23. Pullakahveet jouluostosten lomassa. Lämmöllä suosittelen Kaffilaa, Keskustorin munkkikahvilaa, Lillania ja Aamuruskon vegaanisia mustikkamunkkeja.

24. Mitä tahansa, millä välttää hermoromahduksen. Osta riisipuuro ja laatikot valmiina ja heittäydy heti aamulla sohvalle. Jouluna ei ole pakko tehdä mitään, mikä ei tunnu kivalta. Ja muista, että kiukuttelijat ei saa paketteja! (Edes siis aikuiset kiukuttelijat.)

Tämän joulukalenterin luukut saa avata vaikka kaikki kerrallaan ja jättää jonkun väliin, jos ei tunnu itsestä hyvältä idealta. Harjoittelen tässä leppoisammaksi jouluihmiseksi tulemista ja suosittelen sitä lämmöllä myös muille.

Jos tekisitte omat kalenterinne, niin mitä niihin tulisi?

2 comments

  1. Marika Öfversten

    Saisinko updeitin x parasta asiaa-juttuun? En päässyt joulua ennen Tampereelle! Mutta se on lempikaupunkini! Haluan sinne käymään! Saisinko uuden listan, ja mukaan taaperoperheen näkökulman kiitos? Taisin kerran löytääkin sun jutun Treen lapsiystävällisistä ravintoloista. Jos niitä vielä mukaan :D. Terveisin erittäin kiitollinen espoolainen

    1. Emmi Nuorgam

      Toki! Kerrotko vähän, että mitä yleensä tykkäätte puuhata? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *