Jos minä saisin jakaa gaalapalkinnot

Olin ihan aidosti aika yllättynyt ja toisaalta todella ilahtunut, kun sain viime viikolla viestiä, että olen ehdolla Inspiration Blog Awardsissa Vuoden kannanottajaksi. Olen jotenkin henkisesti jo valmistautunut vaeltamaan norsujen hautausmaalle ja hyväksynyt sen, että olen blogiurani ehtoopuolella. Tämän – kuten monen muunkin blogin – huippuvuodet sijoittuvat vuosiin 2016-2015, jonka jälkeen trendi omissa kanavissani on ollut laskeva.

Toisaalta se on myös ihan valtava helpotus. On ihana kirjoittaa harvemmin, mutta sitäkin suuremmalla ajatuksella. Osaan myös arvostaa jokaista lukijaa ja sydäntä ihan eri tavalla nyt, kun nekin ovat harkittuja ja jollain tapaa henkilökohtaisia. Olen oppinut tuntemaan monia lukijoita ja nimimerkkejä, joiden palaaminen tänne tuntuu joka kerta yhtä hyvältä. Ja valehtelisin jos väittäisin, ettei jokainen kohtaaminen, jokainen yksityisviesti ja jokainen liikennevaloissa huikattu ”Vitsi mää ihailen sua!” olisi balsamia sielulleni.

Tämän vuoden gaalassa olen ihan älyttömän kovassa seurassa. En sillä tavalla kovassa, kuin jokainen muukin ehdokas sanoo, vaan ihan oikeasti kovassa. Tiedän jo etukäteen, että Mansikan, Ruskeat tytöt -median ja Kasper Strömmanin kanssa on hiton hankala kisata. Tällä kertaa ehdokkuus on kuitenkin jotenkin erilainen kuin ennen. Ihan kuin edellisen häviön aiheuttamista pettymyksen ja epäonnistumisen tunteista olisi jo ainakin kymmenen vuotta aikaa. Nyt tiedän, ettei voitto tai häviö määritä minua tai sitä, mitä teen. Tiedän myös, että tekemiselläni on väliä, vaikka sitä ei blogigaalassa noteerattaisikaan.

Tänä vuonna yleisöäänestyksen lisäksi järjestetään yleisöäänestys, jossa kuka tahansa voi antaa niin monta ääntä kuin haluaa. Lisäksi kaikki ehdolle asetetut vaikuttajat saavat äänestää omia suosikkejaan. En paljasta mitä kategoriaa itse tuomaroin, mutta ajattelin silti kertoa teille, kenet itse palkitsisin, jos saisin yksinvaltiaana valita. Tämä on samalla pieni shoutout omille suosikkibloggaajilleni, joiden pariin toivoisin teidänkin löytävän!

 1. Bluestocking eli Minja Koskela (Vuoden kannanottaja)
  Minjan blogi on tällä hetkellä netin parasta feminististä sisältöä. Ihailen ihan valtavasti hänen taitoaan pukea hankalia aiheita ymmärrettävään muotoon, ottaa kantaa hyvin ajankohtaisiin aiheisiin ja seistä sanojensa takana. Minja on myös opettaja, joten ihailen suuresti hänen oppilaitaan, jotka saavat hengata Minjan kanssa päivittäin! Olisipa itsellänikin ollut enemmän Minjan kaltaisia, yhdenvertaisuutta tinkimättömästi puolustavia opettajia. Sitäpaitsi Minja rakastaa Temppareita, mitä muuta voisi ihmiseltä vaatia?
 2. Juliaihminen (Vuoden Tarinankertoja)
  Raha, tabut, raha. Julia on idolini, mitä tulee tabuista ja rahasta puhumiseen! Hän on nostanut esille niin monia rahaan ja talouteen liittyviä aiheita, että en voi kuin ihailla pokkaa. Kuinka moni meistä (ihan turhaan) häpeää tulojaan tai sijoituksiaan ja pitää yllä rahaan liittyvää hiljenemisen kulttuuria. Olen ihan varma, että Julian esimerkki on inspiroinut monia pitämään rahaan liittyen puolensa ja taas toisaalta edesauttanut esimerkiksi palkkatasa-arvon toteutumista. Julia on myös kovan sarjan feministi ja yrittäjä, jonka työhön liittyviä kirjoituksia ja instastooreja on todella kiinnostavaa seurata!
 3. Eevsku (Vuoden Energisin)
  Myönnän, etten ehkä ole fitness- tai liikuntabloggajien kohderyhmää. Ja ymmärrän hyvin syynkin siihen – on helpointa tehdä sisältöjä itsensä kaltaisille. Eevskussa on kuitenkin sellainen mainio ominaisuus, että hän onnistuu puhuttelemaan fitnessjutuillaan myös minua. En olisi koskaan uskonut olevani ihminen, joka tekee kotitreenejä, mutta sellainenkin ihme on Eevskun videoiden innostamana tapahtunut. Arvostan kovasti sitä avoimuutta ja ymmärrystä, jolla Eveliina omaa juttuaan tekee. Hän ei ole koskaan saanut itseäni tuntemaan rumaksi, lihavaksi tai sellaiseksi, joka ei kelpaa. Ja se on tässä somemaailmassa aika harvinaista.
 4. Chocochili (Vuoden Herkullisin)
  Elinaan tutustuminen on ollut merkittävässä roolissa tässä kasvispainotteiseen ruokaan ja vegaanisten vaihtoehtojen kokeilemiseen siirtyvässä elämässäni. Hänessä on samaa ymmärrystä ja saarnaamattomuutta kuin Eevskussa ja tykkään ihan valtavan paljon Elinan tyylistä ottaa kaikki muut ihmiset huomioon. Sitäpaitsi on ihan älytöntä, ettei hän koskaan ole saanut blogigaaloissa tunnustusta siitä työstä, jota on jo pitkälti yli 10 vuotta tehnyt!
 5. Papananaama (Vuoden Persoonallisin)
  Yksinkertaisesti rakastan sitä tapaa, jolla Papananaama eli Sini esiintyy julkisuudessa. Hän piut paut välittää niistä rooleista ja vaatimuksista joita yhteiskunta naisille asettaa, puhuu panemisesta, meikkaamisesta ja alkoholista niin että jopa minun korviani välillä punoittaa ja tekee sen kaiken selkä suorana. Sinissä on jotain hirvittävän samanlaista kuin Maria Veitolassa – rohkeutta ja vahvuutta olla sellainen kuin haluaa ja kohdata kerta toisensa jälkeen tuntemattomat somehaukkujat.

Monessa kategoriassa olisi vaikka kuinka monta palkittavaa. Myös moni rakas ystäväni on ehdolla, mistä olen ihan hirveän onnellinen! Erityisesti siksi, että tämä blogigaala on perinteisesti tarkoittanut myös ihan hiton hyviä bileitä.

Käykää tekin äänestämässä suosikkejanne! Erityisen mielelläni kuulisin, ketkä tulokas-kategoriassa ovat teidän suosikkeja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *