Kulttuuritalo Laikun avajaiset – heittämällä kevään paras päivä!

Kaupallinen yhteistyö: Hai Colours & PING Helsinki

Kesän ja talven konkreettisin ero on haahuilu. Ihana, päämäärätön kuljeskelu, ihmisten katseleminen, jätskit siellä ja toiset täällä. Haahuilu on meidän suosikkiharrastus ja kesän Virallinen Haahuilukausi alkoikin eilen Kulttuuritalo Laikun avajaisista. Aurinkoa, graffitteja, musiikkia, taidetta, lämpimiä vesikuuroja, kulttuuria, skeittausta, hyvää ruokaa ja sirkusta – Tampere todellakin pisti eilen parastaan!

Kulttuuritalo Laikku perustettiin Keskustorille vanhaan kirjastotaloon. Laikun mukana Keskustorille muutti Lastenkulttuurikeskus Rulla, jonka suunnittelussa mekin saimme olla mukana. Ja uskokaa kun sanon, uusi Rulla on juuri sitä mitä odotin ja itseasiassa ainakin kuusi kertaa enemmän! Suomenkielessä ei ole sellaisia ylisanoja, joilla voisin ensikosketusta kuvailla, mutta yritetään nyt kuitenkin.

Ensinnäkin, vanha talo on tietysti jo sellaisenaan kaunis. Sydämeni väräjää onnesta, kun historiallinen, upea rakennus on annettu kaupunkilaisten käyttöön. Jo ovella kävijöitä tervehtii kyltti ”Asiaton oleskelu sallittu” ja koko Laikku kannustaa haahuiluun! Kulttuuritalosta löytyy Rullan lisäksi taidegalleria, musiikkisali, näyttelytiloja, kulttuurikahvila ja jokainen nurkka on suloinen kuin karkki. Laikun tilat on myös kaupunkilaisten vuokrattavissa ihan naurettavan halvalla – verovarojen parasta käyttöä, jos multa kysytään!

 

Ja se Rulla.. Uusissa tiloissa on valtava askarteluhuone, näyttelytiloja, kirjoja, kiipeilyä, taidetta ja työpajahuone. Nyt käynnissä oleva näyttely Unikudelmia kiehtoo lasten lisäksi myös aikuisia. Näyttelyssä vierähtää helposti monta tuntia, kun joka puolella on nähtävää, katsottavaa ja koskettavaa. Suosittelen Unikudelmia ihan kaikille, vaikka ei olisi lapsiakaan, sillä näyttelyn proosa, runot, sadut ja nykytaide muodostavat kiehtovan satumaailman, johon aikuisenkin on ihana sukeltaa. Ja mikä parasta, uuden Rullan aukioloajatkin on laajentuneet, eli rullailemaan pääse aina keskiviikosta sunnuntaihin!

Erityisen paljon ilahduin siitä, että Laikunlava pääsee nyt arvoiseensa käyttöön. Laikun kesän ohjelma on vaikuttava: lähes joka päivä livemusiikkia, taidetta ja työpajoja. Rullassakin on tästä eteenpäin kulttuuripajoja koko perheille, jonka lisäksi päiväkodit ja harrasteryhmät voivat varata Lasten lavaa omien esitystensä areenaksi. Laikunlavalla muuten esiintyy vappuaattona mm. Torvikopla Big Band, eli ei todellakaan kannata pelätä sen huonoa mainetta!

Avajaiset levittäytyi myös ulos. Laikun ympäristössä oli SirkusRakkausPumPumin graffittiseinät, sirkusta, keikkoja, ruokaa ja Kaarikoirien skeittibileet. Keli oli mikkoalatalomainen, aurinko paistoi ja vettä satoi, mutta sepä ei meitä haitannut, sillä meillä on Hain sadevermeitä testissä. Hai Saappaiden design miellyttää omaa silmääni ja jo ennen tätä yhteistyötä olen vannonut pinkkien saappaiden nimeen. Hai Saappaissa on jotain sopivan mummolahenkistä, mutta silti ne sopii myös kaupunkisaapasteluun. Nyt myös lapset sai omat hainsa, jonka lisäksi testissä on uudet kengaskengät ja muutamia asusteita.

Ja pakko sanoa, että olen positiivisesti yllättynyt. Kangaskengät näyttää livenä kivemmilta kuin kuvissa ja ainakin meidän rapakoissa ryömivien muksujen kenkien on pakko kestää konepesua. Jopa ne aikuisten canvas-kengät teki vaikutuksen, vaikka en ole pitänyt itseäni kangaskengäihmisenä. Kengät on kuitenkin superkevyet ja nekin voi työntää tarpeen tullen koneeseen, eli pieni pölyyntyminenkään ei haittaa.

Suosikkini on kuitenkin – itseasiassa todella yllättäen – tuo reppu! Kuvittelin, etten keksi sille mitään käyttöä, mutta se onkin osoittautunut loistavaksi kapineeksi saunakamojen kuljetukseen, jonka lisäksi eilen tajusin sen olevan loistava festarireppu. Reppu kestää hyvin sadetta ja sen voi pyyhkiä kurasta puhtaaksi, jonka lisäksi reppua voi käyttää myös istuinalustana.

Vaikka avajaismeiningit päättyivätkin jo eilen, niin Rulla ja Laikku on tietysti myös tänään auki. Suosittelen todella lämpimästi retkeä uudelle kulttuuritalolle – erityisesti tälläisenä koleana sadepäivänä on ihana sulkeutua Rullan satumetsän pehmeään syleilyyn tai heittäytyä sängylle lukemaan unirunoja katosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *