Sky tuo Taste of Helsingin lautasille palan lappia

Kyllä te tiedätte, että suhtaudun ”lapin eksotiikkaan” ja sen hyödyntämiseen bisneksessä erittäin varauksella. Ei ole kerta tai edes kymmenen, kun lappilainen mystiikka on tarkoittanut mitä-tahansa-riistaa lautasella tai sinne tänne ripoteltuja neljän tuulen lakkeja. Kun Lapland Hotel avasi muutama vuosi sitten Tampereelle hotellin ja ravintola Dabbalin, olin epäluuloinen. Vielä avajaisissa pyörittelin silmiäni, kun nokinaamainen shamaani halusi ennustaa minulle kädestä, mutta onneksi shamaaneja ei sen koommin ole Tampereella nähty.

Dabbal on nimittäin yksi parhaista, ellei paras, Tampereen hotelliravintoloista. Olen jo aiemmin hehkuttanut ravintolaa osana Rieslingviikkoja, jonka lisäksi Dabbalin aamiainen on myös ehdottomasti kokeilemisen arvoinen! Olin itseasiassa varma, että olen kirjoittanut aamiaisesta blogiinkin, mutta olenkin tainnut nähdä unta. Tämä täytyy korjata ihan ensi tilassa!

Dabbalin keittiöfilosofian taustalla olevalla Tero Mäntykankaalla on kauhansa jokaisen Lapland Hotelin ravintolan sopassa, niin myös Ounasvaaran Skyn. Kaikkia ravintoloita yhdistää rakkaus laadukkaisiin raaka-aineisiin, suomalaiseen ruokaan, luontoon ja niiden yhdistämiseen, ja sitä Sky tuo tällä viikolla myös Taste of Helsinkiin ensimmäisenä lappilaisena ravintolana koskaan.

Taste of Helsinki 2018, Sky Ounasvaara

Rakkauteni Taste of Helsinkiä kohtaan ei ole kadonnut mihinkään, joten saan kunnian olla myös tänä vuonna Taste of Helsinki Ambassador ja sen kunniaksi meidät kutsuttiin Janican kanssa juttelemaan Teron kanssa ja maistelemaan TOH-herkkuja jo ennakkoon. Jos et tiedä mikä on Taste of Helsinki, niin kannattaa lukea juttuni aiemmilta vuosilta (2017, 2016, 2015, 2013). Tiivistettynä: Taste of Helsinki on lähes orgastinen kokemus shampanjaa, ällistyttävän hyvää ruokaa ja huikeaa tunnelmaa.

Aiemmin keväällä kävin Helsingin päädyssä maistelemassa muutaman pääkaupunkiseudun ravintolan annoksia ja uskallan väittää, että tänä vuonna suosituimmiksi annoksiksi nousevat ainakin Nollan sienivohvelit (jumalaisia) ja Fabrikin arancini (muistatteko vielä Tocan bravuurin parin vuoden takaa?).  Mutta näiden rinnalla ennustan kernaasti menestystä myös Skyn raudulle ja poroannokselle.

Taste of Helsinki 2018, Sky Ounasvaara

Taste of Helsinki 2018, Sky Ounasvaara

Taste of Helsinki 2018, Sky Ounasvaara

Miedosti kypsennetty rautu, kuningasrapu ja fenkoli olivat täysin lyömätön yhdistelmä. Kala täydellisesti kypsennettyä, rapu ihanan suolaista. Oikeastaan ainoa harmittamaan jäänyt asia on Taste of Helsingin ruskeat pahvilautaset, joilta annos ei tule pääsemään samalla tavalla oikeuksiinsa kuin tältä siniseltä posliinilta.

Taste of Helsinki 2018, Sky Ounasvaara

Taste of Helsinki 2018, Sky Ounasvaara

Myös poro oli todella herkullista. Mäntyinen punajuuriliemi ja ruskealla voilla maustettu puikulaperunamuusi tekivät annoksesta astetta parempaa lohturuokaa, eikä meidän tarvinnut tämänkään annoksen kanssa pyytää lisäsuolaa.

Skyn listalla olevat kaskinauris, kuusenkerkkäpesto ja sienet sekä jälkkäriksi tarjoiltava suklaa herkkutattikinuskilla ja puolukoilla jäi vielä arvoitukseksi, mutta Taste of Helsinkiin ei onneksi enää ole montaa päivää!

Taste of Helsinki 2018, Sky Ounasvaara

Dabbalissa saimme jälkiruuaksi juuresjäädykettä, kinuskia ja briossia. Pöydän toisella puolella istunut jälkiruokaihminen ylisti annosta, itse mietin vain, että kehtaankohan pyytää vielä juustoa jälkkäriksi. Illallinen nyt vaan ei ole illallinen ilman juustoa, ja Dabbalissa onneksi oli pelisilmää sen verran, että sain vuohenmaitojuustoa ja lakkoja ihan vain silmää vähän vinkkaamalla. Arvostan todella paljon ravintoloita, jotka eivät hirttäydy etiketteihin tai menuihinsa, vaan kulmakarvaa kohottamatta tarjoilevat jäätelön jälkeen juustoa, jos asiakas niin haluaa. Ja niinhän minä yleensä haluan.

Taste of Helsinki 2018, Sky Ounasvaara

No, herahtiko vesi kielelle? Taste of Helsinki tarjosi teille myös mahdollisuuden voittaa liput TOH 2018 -tapahtumaan, joten etsiytykääpä Facebook-sivulleni ja osallistukaa kisaan! Kisailuaikaa on keskiviikkoon 13.6. klo 20.00 saakka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *